Rokonok, barátok búcsúztak Gregory Pecktől

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A nemrégiben elhunyt Gregory Peck mintegy háromezer barátja, ismerőse és tisztelője vett részt a legendás hírű színésznek a Los Angeles-i Our Lady Of Angels katedrálisban tartott temetésén.

A nyilvános ceremónián olyan hírességek rótták le tiszteletüket, mint Harrison Ford, Calista Flockhart, Harry Belafonte, Michael Jackson, Anjelica Huston, Norman Lear tévéproducer vagy a színész Jimmy Smits, aki Peck egyik kései filmjében, az 1989-ben készült Tüzes alkony-ban dolgozott együtt a színésszel.

Peck sírjánál szintén egy színészkollégája, a Ne bántsátok a feketrigót című Oscar-díjas filmjéből ismert Brock Peters tartott beszédet. A most 75 éves Peters alakította Tom Robinsont, akit szerepe szerint alaptalanul nemi erőszakkal gyanúsítottak. A két színész között szoros, mintegy fél évszázadon át tartó barátság szövődött.

Peter beszédét követően a 87 évesen elhunyt színész három gyermeke, Anthony, Cecelia és Cary felolvasást tartott. A nyilvános ceremóniát követően Peck családja, barátai és rokonai külön ceremónia keretén belül mondtak búcsút a legendás színésznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!