David Bowie élőben a mozikban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

"A világ első élő, interaktív zenei eseményére" készül David Bowie. Legújabb, Reality című albumának bemutató koncertjén ugyanis részt vehetnek varsói vagy épp Berlinben élő rajongói is, noha az énekes Londonban lép színpadra. A 90 perces műsort Európa húsz mozija tűzi műsorra a rendezvénnyel azonos időpontban, természetesen szélesvásznon, Dolby Surround hangtechnikával.

A világ többi országában élők kicsit lemaradnak: Ázsia, Japán és Ausztrália csak egy nappal később, az Egyesült Államok, Kanada és Dél-Amerika pedig egy hét késéssel tekintheti meg a show-t a mozikban. Az európai rajongók előnye azonban nem csupán abban merül ki, hogy a londoni közönséggel együtt élvezhetik Bowie legfrissebb zenéjét, de be is kapcsolódhatnak a koncertbe: ígéretet kaptak rá, hogy számot kérhetnek a sztártól és kérdéseket intézhetnek hozzá.

Arra ugyan volt már példa, hogy koncertfilm került a mozikba - Beyoncé Knowles és Bon Jovi is énekelt már a vásznon - az azonban újdonság, hogy a felvételt élőben élvezheti a közönség és állandó kapcsolatban lehet az előadóval.

David Bowie-tól azonban mégsem meglepő az akció, hiszen híres arról, hogy nyitott a technikai újdonságokra. A '80-as években az elsők között nyitott internetes postafiókot, és a zenét letöltők között is az élen járt egy évtizeddel később. Szóvivője szerint "legújabb ötlete is arra példa, hogy sosem hagy fel a határok tágításával".

Azok, akik nem tudnak részt venni a különleges eseményen, csak azzal vigasztalódhatnak, hogy jegyet váltanak az október 7-én kezdődő világturnéjára, vagy szeptember 15-étől megvásárolhatják a Reality című albumot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről