Ölje meg Billt az [origo] filmklub segítségével!

Vágólapra másolva!
Mr. Blond, Winston Wolf, Vincent Vega, Mrs. Mia Wallace, Ordell és Butch Coolidge. Ők mind-mind Quentin Tarantino "gyermekei". A kult-alkotások és a tévésorozatok előtt tisztelgő filmest, bár csupán öt nagy filmet jegyez rendezőként, mégis valóságos legendaként emlegetik. Legújabb alkotása a parádés szereplőgárdával leforgatott Kill Bill, amelyet Ön is megtekinthet premier előtt az [origo] filmklub október 15-i vetítésén.
Vágólapra másolva!

Köszönjük, hogy velünk játszott, a szerencsés nyerteseket október 13-án e-mailben értesítjük!

Bár sokan megkérdőjelezik Tarantino tehetségét, a kevés számú alkotás miatt, valamint azért, mert legújabb filmjére csaknem hat évet kellett várni, rendezői kvalitásaihoz aligha férhet kétség. Legismertebb műve, az 1994-es Ponyvaregény Arany Pálma díjat nyert Cannes-ban, valamint a legjobb forgatókönyv Oscar díját az Egyesült Államokban. Ezen kívül pedig egyike a kilencvenes évek meghatározó filmalkotásainak, szereplői, s jelenetei vitathatatlan klasszikusokká váltak az elmúlt kilenc esztendő során.


A Kill Bill-lel Tarantino megmarad a pörgős akciófilm zsánerénél, ám alkotása korántsem egyszerű hollywoodi "lövöldözős" B-film. Az Uma Thurman főszereplésével forgatott moziban olyan nevek tűnnek fel, mint a 70-es évek amerikai sikersorozatának, a Kung-Fu-nak a főszereplője David Carradine - akinek legendás szerepe már a Ponyvaregényben is szóba kerül - Michael Madsen, aki Vincent Vega testvérét, Vic Vegát játszotta a Kutyaszorítóban, a szupersztár státusz felé rendületlenül menetelő Lucy Liu, illetve Daryl Hannah és Vivica A. Fox, akire a Függetlenség Napja-ból emlékezhetnek, mint Will Smith sztriptíz-táncosnőként tevékenykedő feleségére.

A film alaptörténete - amely számtalan látványos akciójelenetre és garantáltan ennyi, tarantinoi klasszikus beszólásra ad majd alkalmat - Uma Thurman körül forog, akinek az esküvője vérfürdőbe torkollik néhány elégedetlen régi "munkatársa" miatt. A főhősnő élete komoly veszélybe kerül, s szó szerint pengeélen kell táncolnia, ha meg akarja úszni épségben. Tarantino nem hazudtolja meg magát, számtalan hommage-t, filmes tisztelgést rejt a film, amelyet még a legfelkészültebb filmrajongók számára is üdítő élmény lesz felfedezni. A legnyilvánvalóbb kétségtelenül Thurman sárga motorosruhája, amely minden bizonnyal Bruce Lee hasonló öltözetére utal. Azonban ennyiben nem merül ki a rendezőfenomén tehetsége, s, hogy miket rejt még Tarantino tarsolya, Ön is megtudhatja, ha együtt játszik velünk, s válaszol az alábbi kérdésekre.

Amennyiben kérdés merült volna fel önben a játékkal kapcsolatban, azt itt felteheti.shu7Ngal

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről