A hét filmbemutatói

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Evolúció
Színes, feliratos amerikai sci-fi vígjáték

David Duchovny maradt a kaptafánál. Az X-aktákból eltávozott sztár újra a sci-fi műfajában bizonyít, ezúttal azonban a véresen és nyáladzóan komoly tudományos felfedezéseket igazi hollywoodi humorral fűszerezi. Egy félnótásnak tűnő, ám szaktekintélyként tisztelt tudóst alakít, aki barátjával elsőként veszi észre, hogy a Földön különös lények kezdtek villámgyorsan szaporodni és növekedni. Az addig ismeretlen organizmusok egy meteorral érkeztek a Földre apró egysejtűek formájában, és hihetetlen gyorsasággal gyarapodni kezdtek. A villámgyors evolúció állomásai: apró zöld nyálkás gyámolatlan lényekből hamarosan óriás dinoszauruszok lesznek. Ekkor már az FBI-nak is feltűnik a dolog, és még a tudósoknál is agyalágyultabb nyomozókat állít az ügyre.
A filmet Ivan Reitman (Szellemirtók, Ikrek, Ovizsaru, Junior, Hat nap, hét éjszaka) rendezte.
A film hivatalos oldala


Az ördögűző - Rendezői változat
Színes, feliratos amerikai horror

Az 1973-ban készült, nemrégiben minden idők leghátborzongatóbb filmjének kikiáltott alkotás digitalizált, kiegészített változata. Az ördögűző korában a Keresztapa után a második legnagyobb kasszasikert jelenetette készítőinek - talán ez is közrejátszhatott abban, hogy harmnc év elmúltával újra robbantani akarnak a filmmel. A felújított technikán kívül a különbséget tizenegy percnyi anyag jelenti, melyet annak idején kivágtak a filmből, holott a történet szerzője, Bill Blatty ragaszkodott a jelenetekhez. A rendező, William Friedkin egy nyilatkozata szerint csak több évtized elmúltával értette meg, hogy miért tartotta Blatty olyan fontosnak ezeket a részeket.
A film cselekménye egy csöndes amerikai otthonban játszódik, ahol a család szeme-fénye, Regan irtózatos test-leki kínokat áll ki, ám az orvosok tanácstalanul csóválják fejüket az eset láttán. Így nem marad más hátra, a kislány anyja a papok segítségét kéri.
A film hivatalos oldala

A pók hálójában
Színes, feliratos amerikai akciókrimi

Axel Cross (Morgan Freeman) nyomozó, bűnügyi-pszichológus és szakíró az 1997-es Gyűjtő után újra látható a mozivásznon. Ezúttal egy olyan bűntény kelti fel az egyébként visszavonultan élő rendőr szakmai érdeklődését, melynek elkövetője különös indítéktól hajtva látott hozzá terve megvalósításához. Geri Soneji (Michael Wincott) egy biztonsági berendezésekkel és őrökkel felszerelt magániskolából rabolja el egy diplomata kislányát, akit - látszólag - váltságdíj fejében hajlandó is volna hazaengedni. Ám terve ennél sokkal bonyolultabb: tökéletes bűntényt szeretne végrehajtani, s ehhez ellenfélnek Cross-t választja. A rendőrnyomozó fel is veszi a kesztyűt, az ügy felderítésében csinos munkatársa, Jezzie Flannigan (Monica Potter) lesz segítségére. Rendező Lee Tamahori (Egykoron harcosok voltak, Mulholland: Gyilkos negyed).
A film hivatalos oldala

A síró ember
Színes, feliratos amerikai játékfilm

A múlt század elején játszódó film középpontjában egy Oroszországban élő zsidó kislány, Fegele története áll. Nagymamájának sikerül kimenekítenie az országból a zsidóüldözés elől, és felülteti egy hajóra. A hajónak Amerikába kellene érkeznie, ahol Fegelét apja várja. Azonban az Egyesült Állmok helyett Angliában köt nekki, ahol egy keresztény család veszi magához Fegelét. A kislány sokáig nem szól egy szót sem, csak héber dalokat dúdolgat magában. Az angol családnál azonban el akarják vele feledtetni a zsidó hagyományokat: új nevet, nyelvet és kultúrát kap. Tíz évvel később felkerekedik, hogy megkeresse az apját, az utazáshoz szükséges pénzt énekléssel, táncolással akarja előteremteni. Így kerül Párizsba, ahol egy orosz táncosnő (Cate Blanchett), egy jobboldali operaénekes (John Turturro) és egy kedves cigányfiú (Johnny Depp) személyében új ismerősökre tesz szert. A film főszereplője Christina Ricci, rendezője Sally Potter (Orlando).
A film részletei az IMDb adatbázisában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!