Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

TitanicA Titanic hetedik napján is nagy a választék. A Roberto Succo című francia film címszereplője egy olasz sorozatgyilkos, aki 1981-ben szerzett magának nemzetközi hírnevet, amikor tizenkilenc évesen megölte a szüleit. '86-ban megszökött a zárt osztályról, és egy ideig Franciaországban bujkált. A Földközi-tenger partján utazgatott, nyomában számos gyilkossággal, nemi erőszakkal, rablótámadással. Cédric Kahn filmje - az életrajz, a románc, a krimi és a dokumentumfilm keveréke - 17.30-kor kezdődik a Kossuthban.

Szecska az egyik legellentmondásosabb figura Ausztráliában: a leghíresebb ex-bűnöző és az ország egyik legolvasottabb írója. A Kossuthban 22.00-kor kezdődő Szecska nem átlagos életrajzi film, hanem sokoldalú pszichológiai portré egy olyan férfiról, aki hírnevét annak is köszönheti, hogy gátlástalan, jó a humorérzéke, és élénk a fantáziája. Szecskát Ausztrália egyik legismertebb kabarékomikusa, Eric Bana alakítja.

TitanicPatrice Chéreau berlini nagydíjas Intimitása 22.00-kor a Toldiban ott kezdődik, ahol a legtöbb film véget ér: az ágyban, pontosabban a padlón. A történet Bernardo Bertolucci Az utolsó tangó Párizsban című filmjének utánérzése. Jay és Claire találkozásai csak a szexről szólnak. A titkos légyottjaik terepéül szolgáló szobán kívül nem ismerik egymást. Amikor Jayben felébred a vágy, hogy többet is megtudjon partneréről, a kapcsolat bomlásnak indul. Az Intimitás magyarországi bemutatkozása kapcsán az Örökmozgó Chéreau további négy filmjét tűzte műsorára.

Titanic

Lasse és Klasse

A svéd rendező, Lukas Moodysson első nagyjátékfilmjét, a Kurva Amalt tavaly láthatta a Titanic közönsége. Az idei filmje, az Együttlét 1975-ben játszódik. A főszereplője, Elisabeth, megelégeli férje durvaságát, fogja a gyerekeit és bátyjához, Göranhoz költözik. Göran kommunában él. Elisabeth, az átlagos kertvárosi asszony is furcsának találja a házat, ahol mindenkinek hosszú a haja, és állandóan politikáról beszélnek. Nemcsak a homoszexuális pár, Lasse és Klasse a szabad szerelem híve, de Lasse ex-felesége is, aki éppen Elisabethbe szerelmes. Az Abba központi szerepet játszik a film zenéjében. Az Együttlét a Kossuthban 23.00-kor kezdődik, kísérőfilmként levetítik a rendező Talk című rövidfilmjét is.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!