A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Nastassja Kinski leszámol apjával

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Klaus Kinski 1999. november 23-án kaliforniai otthonában hunyt el szívroham következtében. A Focus magazinnak adott interjúban a 40 évesen is gyönyörű Nastassja értetlenségét hangoztatta az apja halálának kerek évfordulóján kitört kultusz láttán. "Nem értem ezt az egész felhajtást. Apámban én nem annyira a színész zsenialitását látom, mint inkább az önmaga általi megszállottságot. Olyan hivalkodó nagyzási hóbortot és egocentrizmust, amellyel képes volt számos embert a vonzáskörébe rántani" - mondta a háromgyerekes anya.

Szavai szerint apjával soha nem beszélt komolyan semmiről, s a legkevésbé a színészi munkáról. "Vér szerint ugyan az apám volt, de ennél sokkal többet nem állíthatok. Anyám - az volt, de apám nem. Ezért aztán nem is tudok visszaemlékezni semmi olyanra, amiről beszélgettem volna vele. Anyám sokat szenvedett. Apám nem volt jó hozzá, én legalábbis gyerekként így láttam kettőjük viszonyát. Azt akartam, hogy az anyám boldog legyen, ám az volt az érzésem: olyan valakivel él együtt, aki nem teszi őt boldoggá."

A Kinski-lány bevallotta: apjától annyira elidegenedett, hogy egyszer megpróbált nevet változtatni. Rájött azonban, hogy kezdettől fogva - először 13 évesen állt kamera elé, azóta több mint hatvan filmet forgatott - ez a név az ő "védjegye", ez képezi pályafutása alapját. "A Kinski név mindazonáltal csupán nevet jelent számomra, és semmiképpen sem művészi örökséget" - tette hozzá. Az 1961-ben Berlinben született Nastassja Kinski ma egyedülálló anyaként neveli három gyermekét. Közülük kettő (a 17 éves Aljosha és a 15 éves Sonja) Ibrahim Musza egyiptomi filmproducerrel kötött, ám később felbontott házasságából született. A legkisebb gyermek, a 8 éves Kenya (ő is leány) apja a világhírű amerikai zenész, Quincy Jones, akivel élettársi kapcsolatban volt a színésznő, ám pár éve már csak barátok. Nastassja Kinski évek óta Amerikában él, többnyire amerikai filmekben áll a kamera elé. Legutóbb a .com for Murder című pszicho-thrillerben játszott. Legemlékezetesebb alakítása Wim Wenders Párizs, Texas című 1984-es road movie-jához fűződik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!