A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Cruise és Spielberg újra együtt forgat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A film címe Bataanra, az ott három és fél évig japán fogságban tartott amerikai katonákra utal. A helyőrség 1942 áprilisában hosszú küzdelem után adta meg magát. Azon tagjai, akik nem a biztos halálnak számító gerillaharcot választották, csak 1945 májusában szabadultak fogságukból. Az 1800 katonából kevesebb, mint 900 tért haza.

A film a Universal Pictures és Spielberg saját stúdiója, a DreamWorks Pictures közös produkciójaként készül majd el. Az első forgatókönyv-tervezettel Josh Friedman, a Láncreakció írója próbálkozott meg, egyelőre nem biztos, ez alapján forgatják-e a Ghost Soldierst.

Úgy tűnik, az afganisztáni események megnövelték az amerikai nézőkben a "győztes Amerika felülkerekedik a gonoszon" eszményt kielégítő filmek iránti igényt. Ennek megfelelően több hollywoodi stúdió is második világháborús filmet forgat. Ami ennél is érdekesebb, mindennek köze van a Fülöp-szigetekhez.

A Miramaxnál a The Great Raidben Benjamin Bratt játssza majd a főszerepet. A They Fought Alone című produkcióhoz a Columbiánál is beszereztek egy nagy nevet, a színészből rendezővé lett David Finchert. A A They Fought Alone egy amerikai katonáról szól, aki egysége eleste után gerillamozgalmat indít néhány társával, vállalva elfogatásuk esetén a legszörnyebb büntetést.

Kétségtelen persze, hogy a többi stúdió is megtett minden tőle telhetőt, a Spielberg és Cruise páros azonban úgy tűnik, el fogja vinni a pálmát. Már csak azért is, mert a „Ghost Soldiers” cím régóta ismert az Egyesült Államok közönsége előtt, ugyanis már jó ideje előkelő helyet foglal el a könyveladási listákon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!