Az Oscar-díj garantálja a kasszasikert

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fotó: EPAA Russell Crowe főszereplésével készült Egy csodálatos elme már az Oscar előtt jelentős bevételeket könyvelhetett el, ám a film iránti érdeklődés világszerte csak tovább fokozódott a díjesőt követően. A mozi eddig csak Észak-Amerikában 160 millió dollárt keresett, és még 15 héttel a bemutatója után is szerepel a 10 legnézettebb film listáján.

A Halle Berry Oscar-díjas alakításáról elhíresült kis költségvetésű dráma, a Monster's Ball is profitált a főszereplő aranyszobrocskájából. A filmet egyre több mozi tűzi műsorára, és a jelenleg még 23 millió dolláros bevétel valószínűleg szépen gyarapodni fog az elkövetkező hetekben.

A Gyűrűk Ura Oscar ide, Oscar oda az év egyik legnagyobb kasszasikere. Peter Jackson monumentális alkotása az amerikai piacon eddig 301 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet A film iránti érdeklődés a díjkiosztó óta azonban új erőre kapott. A még mindig 1120 vásznon látható film 2,4 millió dollárt produkált húsvét hétvégén.

A legjobb eredeti forgatókönyvért díjazott Gosford Park alkotói is örülhetnek, hiszen rétegfilmhez képest jelentős bevételt, 39 millió dollárt ért el Robert Altman mozija. A siker azért különösen értékes, mert a filmet egyre kevesebb amerikai mozi játssza, így a múlt hétvégén elért 1 millió dolláros bevétel mindenképpen kiemelkedőnek számít - adta hírül a BBC.

Korábban:
Az Egy csodálatos elme nyerte az Oscar-díjat

Ajánlat:
Az Oscar-díj hivatalos honlapja

Nem hiányzik a könyvespolcáról?
Oscar-díjasok

Fórum:
Oscar-díj

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről