A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Káel Csaba adta át a Nagy Magyar Filmteszt díjait

Káel Csaba interjú portré Káel Csaba interjú
Káel Csaba interjú
Vágólapra másolva!
Egy 19 éves bőnyi egyetemista, Gábriel Bálint nyerte a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak online kvízjátékot pénteken. A fővárosi döntőbe tízen jutottak a játékra jelentkezett több mint húszezer iskolásból.
Vágólapra másolva!

A győztes Gábriel Bálint a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöknek tanul, nyereménye egy 250 ezer forint értékű utazás. A Filmteszt második helyezettje, a győri Husz Petra és a harmadik Zupkó Alíz egyaránt egy-egy okostelefonnal gazdagodott. A díjakat Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos adta át.

- mondta a rendezvényen Káel Csaba. Hozzátette: a Nemzeti Filmintézet komoly figyelmet szentel az utánpótlásképzésre, nemcsak a színészekre, rendezőkre, producerekre és operatőrökre, hanem kiegészítő filmes szakmákra is a maszkmestertől a hangosítón át a berendezőig. "Az ágazat dinamikusan fejlődik, a Mafilm fóti telepén négy új stúdió épül, és egyre több sztár dolgozik Magyarországon" - fogalmazott.

Káel Csaba Fotó: Hirling Bálint - Origo

A DUE Médiahálózata a Nemzeti Filmintézet támogatásával immár ötödik alkalommal rendezte meg a Nagy Magyar Filmtesztet, amelyre 14 és 20 év közötti diákok jelentkezhettek. Az idei többfordulós vetélkedő kiemelten foglalkozott a tavaly elhunyt Törőcsik Marival és a 2014-ben elhunyt Jancsó Miklóssal.

A háromfordulós játékba a Filmteszt.hu oldalon lehetett bekapcsolódni, ahol magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban feltett kérdésekre kellett válaszolni.

A résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatták tudásukat. A Nagy Magyar Filmteszt edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A játékba az elmúlt években 70 ezren kapcsolódtak be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!