Ezeket a filmeket lehet kedvezményesen nézni A magyar kultúra napján

FINA vizes VB 2022, FINA, vizes VB, 2022.06.25, 19. úszás világbajnokság, női, női 400 vegyes döntő, 400 méter vegyes, úszás, Hosszú Katinka
Hosszú Katinkának csodálatos élmény volt a világbajnokság
Vágólapra másolva!
A magyar kultúra napján, január 22-én reggeltől estig kortárs magyar filmekkel és kedvezményes jegyárral várja a közönséget az Uránia Nemzeti Filmszínház.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi programot a Frici&Aranka című film nyitja, amely Karinthy Frigyes és Böhm Aranka kapcsolatát és viharos házasságát meséli el Tóth Tamás rendezésében, a néhány hete meghalt Szecsanov Martin operatőri munkájával. Hangulatában ehhez hasonló, kosztümös produkció Pacskovszky József legújabb irodalmi adaptációja, a Herczeg Ferenc sikerdarabjából rendezett Kék róka című romantikus vígjáték, amely most debütál az Urániában.

Az Arany János elbeszélő költeményén alapuló Toldi is látható lesz - ez Jankovics Marcell utolsó animációs munkája, amelyet Csákovics Lajos jegyez társrendezőként.


Hasonló családi programot kínál a Vad Magyarország rendezőjének, Török Zoltánnak a Vadlovak - Hortobágyi mese című természetfilmje, amely szintén az Uránia toplistásai között szerepelt 2021 őszi bemutatójakor.


A sport világa iránt érdeklődők megnézhetik a Katinka című sportdokumentumfilmet, amelyet Pálinkás Norbert Hosszú Katinka úszónőről forgatott, vagy választhatják Csuja Lászó és Nemes Anna Szelíd című - a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt - játékfilmjét is, amely érzékenyen mesél egy testépítő nő érzelmi és fizikai kihívásairól, a főszerepben Csonka Eszter testépítő bajnokkal.

A vígjátékok kedvelőit Rohonyi Gábor és Vékes Csaba rendezők Szia, Életem! című filmje várja, valamint Madarász Isti Átjáróház című fekete komédiája és a '80-as évek gulyáskommunizmusában játszódó vígjáték, a Nyugati nyaralás Tiszeker Dánieltől és Lévai Balázstól.

A teljes program ide kattintva látható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről