Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Itt vannak a streamingcsatornák júliusi bemutatói

Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley
Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley (2024) Fotó: Netflix
Vágólapra másolva!
Az Origo összeállításából kiderül, júliusban mikor, milyen filmet mutat be a Netflix, a Max, a Disney+, a SkyShowtime, az AppleTV+ és a Prime Video.
Vágólapra másolva!

A legtöbb bemutató júliusban a Netflix mellett a Maxen lesz, de tartogat meglepetéseket a többi streamingcsatorna is. Az Origo időrendbe szedte, mikor, milyen filmet mutat be a Netflix, a Max, a Disney+, a SkyShowtime, az Apple TV+ és a Prime Video.

Július 1.

Netflix

  • Loving (angol-amerikai, 2016)

A Loving című filmdráma 1958-ban játszódik Virginia államban, két, különböző etnikumú fiatal, Richard és Mildred börtönbe kerülésének történetéről szól. Elítélésükre azután került sor, hogy bejelentették a hatóságnál házassági szándékukat.

Mr. és Mrs. Smith
Mr. és Mrs. Smith
Fotó: Netflix
  • Mr. és Mrs. Smith (amerikai, 2005)

Smithék látszólag egy teljesen hétköznapi életet élnek, ám mind a férjnek, mind a feleségnek van egy szörnyű titka. Jane és John mindketten bérgyilkosok ráadásul két, egymással rivalizáló szervezetnek dolgoznak. Smithék nyugodt élete teljesen felborul, amikor új megbízást kapnak. Egy olyat, amiből csak rosszul tudnak kijönni.

  • Szárazon (amerikai, 2013)

A történet egy fiatal házaspárról szól, akik alkohol problémákkal küzdenek. A feleség elhatározza, hogy leszokik az ivásról. A férjnek választania kell az önpusztító szenvedély és a házasság között.

Max

  • Hálózat (amerikai, 1976)

Howard Baele egy idősebb tévériporter. Miután a népszerűsége folyamatosan zuhan, elbocsátják a munkahelyéről. A rossz hírre Howard kiszámíthatatlanul reagál, élő adásban bejelenti: öngyilkos lesz. Ám ekkor jön a fordulat, saját műsort kap, ahol aztán megmutathatja tehetségét.

Új kezdetek
Új kezdetek
Fotó: Max
  • Új kezdetek (francia, 2023)

Alain és Diane már harminc éve együtt vannak. Alain valami őrültséget készül tenni Diane-ért, hogy visszaadja a nőnek az életerejét, a fiatalságát és az is az álmok között szerepel, hogy újra képes legyen megdobogtatni a nő szívét.

  • A szolgálólány meséje (amerikai, 1990)

Volker Schlöndorff 1990-ben készült filmje a jövő Amerikájában játszódik, ahol egy puccs következtében diktatúra alakul ki. A nők többsége meddő, így Gilead kormánya elrendeli, hogy a termékeny nőknek a feladata gyermekeket szülni. Kate megpróbál elmenekülni szolgálólány sorsa elől, de elfogják.

Thomas Crown-ügy
Thomas Crown-ügy
Fotó: Max
  • A Thomas Crown-ügy (amerikai, 1968)

Thomas Crown, az üzletember, bár nincsen rászorulva, de becsvágyból elkövet egy milliomos bankrablást. Egy csinos nyomozónő a nyomára akad, és már majdnem le is leplezi a tolvajt, csak akkor meg az bonyolítja a helyzetet, hogy egymásba szeretnek.

  • Húszra lapot (magyar, 2024)

Az Ivan & The Parazol 2023 nyarán adta pályafutása legnagyobb koncertjét a Budapest Parkban. Az „All In” cím ezt szimbolizálja: alapvetően meghatározta volna a zenekar jövőjét, ha rosszul sül el.

  • Anne (olasz, 2019)

Minden éjjel ugyanazok a rémálmok gyötrik a hat éves kisfiút, Jamest, aki 1996-ban született. Olyan dolgokról álmodik, harcok emlékeiről, halottakról, a II. világháború alatt a Csendes-óceánon vívott számos csatáról, amelyeket nem élhetett meg, legalábbis ebben az életben.Az Anne egy rövidfilm, amelyet James Leininger igaz története ihletett, egy amerikai gyermeké, akiről már egészen kicsi kora óta kiderült, hogy vannak emlékei egy korábbi életéről.

  • Hyperstition (francia, 2021)

Ez egy rövidfilm egy viszonylag új, azonos nevű filozófiai koncepcióról, amely egy olyan folyamatot ír le, amelynek során fiktív elképzelések elegendő kulturális lendületet nyernek ahhoz, hogy megvalósuljanak.

Kis Berlin
Kis Berlin
Fotó: Max
  • Kis Berlin (német-francia, 2020)

Amikor Németország 1946-ban kettészakad, Mödlareuth, egy parasztfalucska keleti felére a szovjetek, a nyugati felére az amerikaiak vonulnak be. Középen egy 12 láb magas fal épül, és a falu pedig felveszi a „Kis Berlin” becenevet. Eközben a rövidfilm egy drámát is bemutat: Peter, a falu egyetlen bikája nyugaton, a tehenei keleten rekednek.

  • Felfröccsenés (horvát, 2023)

Az emberiség történelmének egyik legjelentősebb pillanata – a Holdra szállás – közepette egy NASA raktárában dolgozó fickónak saját kis szenvedélyes projektje van: az első vizeletháló feltalálása.

  • Harckészültség (belga, 2021)

Bármilyen kockázatot is vállaljon, Polina átutazta egész Európát, hogy visszaszerezze a lányát. Belgiumba érkezve, fegyverrel a kezében, békés családi környezetet, szerető apát és jól nevelt gyermeket talál. Bízhat-e még Polina a megérzéseiben?

  • Summer Baking Championship (amerikai, 2023)

Jesse Palmer meghívja Amerika tíz legjobb pékjét, hogy megmérkőzzön egymással a végső nyári sütőversenyen.

  • The Sound of Water (amerikai, 2022)

Egy nap Oszakában Chisato szó nélkül eltűnt. Paul, aki találkozott vele, elindul a Koyasanba, egy szent hegyre, abban a reményben, hogy megtalálja őt.

 

Július 2.

Netflix

  • Sprint - 1. évad (amerikai, 2024)

A sorozat bennfentes nézőpontot nyújt a csúcssportoló sprinterek versenyének nagy tétjéről és mentális keménységeiről.

Max

  • Nagy család, nagy öröm (amerikai, 2021)

Karen és Deon Derricónak tizenegy gyermeke van, és hármas ikreket várnak. Ez a hatalmas család érzelmi hullámvasúton van, miközben arra készülnek, hogy még többen lesznek.

 

Július 3.

Netflix

  • Az ezergyerekes férfi - 1. évad (angol, 2024)

Jonathan Meijer egy holland youtuber, akit azzal vádolnak, hogy több mint 500 gyermeket nemzett, és világszerte becsapta az embereket.

  • Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley (amerikai, 2024)

Negyven évvel első feledhetetlen Beverly Hills-i ügye után a detroiti zsaru, Axel Foley visszatér specialitásához: bűnügyeket old meg, és felfordulást okoz.

DisneyTV+

  • Bluey Minisodes (ausztrál, 2024)

Bluey, az energikus Blue Heeler kölyökkutya fantáziadús, viccesen kibontakozó játékokba vonja be a családját, és a szomszédságot.

  • Még nem halott - 2. évad (amerikai, 2024)

Nell Serrano, a leégett és újonnan egyedülálló, önmagát katasztrófának tartó nő azon dolgozik, hogy újrakezdje a 10 évvel ezelőtt hátrahagyott életét és karrierjét, viszont az egyetlen munka amit talál, az a gyászjelentések írása.

Őrült, dilis, szerelem
Őrült, dilis, szerelem
Fotó: Max

Július 4.

Max

  • Őrült, dilis, szerelem (amerikai, 2011)

Cal Weaver mindent megkapott az élettől, amire egy férfi vágyhat: jó munka, szép ház, egészséges gyerekek, ráadásul diákkori szerelmét vette nőül. Ám mégsem felhőtlen a boldogsága, mert kiderül, hogy felesége megcsalja, és válni akar. Cal estéit egy bárban tölti, ahol megismerkedik a vagány Jacobbal, aki feltárja előtte új életének izgalmas lehetőségeit.

  • Godzilla (amerikai, 2014)

Godzilla felébred hosszú álmából és semmi nincs, ami az útjába állhatna a fenevadnak. Vagy mégis van?

  • Godzilla: A szörnyek királya (amerikai, 2019)

A titánok előbújnak rejtekhelyeikről, hogy eltöröljék az emberiséget a Föld felszínéről. Így az embereknek csak egy esélyük marad: ahhoz kell fordulni, akitől eddig rettegtek – Godzillához.

Godzilla Kong ellen
Godzilla Kong ellen
Fotó: Max
  • Godzilla Kong ellen (amerikai, 2021)

Miután Godzilla legyőzte a legnagyobb titánokat, a megmaradtak mind behódoltak neki. Kong azonban nem tartozik a behódolók közé. A két szörny ebben a filmben farkasszemet néz egymással, ám ahol ők összecsapnak, ott kő kövön nem marad.

SkyShowtime

  • Veszélyes alku - 1. évad (koreai, 2022)

No Hyung Soo meglátogat egy motelszobát, hogy találkozzon Park Joo Younggal. A férfi elégedett a megjelenésével, és szívesen fizet a szolgáltatásaiért, de No Hyung Soo-t meglepetés várja. Hamarosan emberek veszik körül, akik azért jöttek, hogy megvegyék a szerveit. Park Joo Young vezetésével éppen a szervei áráról alkudoznak, amikor hirtelen földrengés támad.

 

Július 5.

Netflix

  • A képzeletbeli barát (japán, 2023)

Ebben a japán animációs filmben egy képzeletbeli barátnak vissza kell térnie a teremtőjéhez, mielőtt elfelejtené őt, vagy elfogná egy gonosz ember, aki látja a képzeletbeli barátokat.

  • Kétségbeesett hazugságok (brazil, 2024)

Liana arról álmodik, hogy anya lesz. Útját végül nagy drámai erejű események keresztezik, amelyek hatással vannak Tomásszal kötött házasságára.

Amszterdam
Amszterdam
Fotó: Max

Max

  • Amszterdam (amerikai, 2022)

A 30-as években játszódó film három barátot követ, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az amerikai történelem egyik legfelháborítóbb összeesküvését. Az Amszterdam cselekménye egyszerre vegyít magába valós és fiktív elemeket.

  • Carandiru - A börtönlázadás (olasz-brazil-argentin, 2024)

Carandiru Sao Paolo legendás börtöne volt, melyet 2002-ben lebontottak. A történet két rabról szól, akik közös cellában laknak és vitájuk közepette érkezik meg az új börtönorvos, aki alig várta már, hogy elkezdhesse működését az intézményben.

  • A fény birodalma (angol-amerikai, 2020)

Hilary recepciósként dolgozik: minden reggel kinyitja a mozit és felügyeli a frissítőkkel teli standot. Menedzsere időről időre behívja az irodájába, hogy néhány apró szívességet kérjen. Ez egy zord rutin, amelynek Hilary csak vonakodva veti alá magát. Hamarosan azonban egy új és szorgalmas alkalmazott, Stephen érkezik a tengerparti moziba, és rövid idő múlva kapcsolat alakul ki közte és Hilary között.

  • Négy kicsi felnőtt (finn-svéd-francia, 2023)

Egy középkorú pár, akik egy hűtlenségi válság közepette úgy döntenek, hogy megnyitják a házasságukat, és belevágnak a poliamoriába, ám nem kevés erkölcsi kérdéssel találják szembe magukat.

  • Kopók (francia, 2023)

Egy apa és fia Casablanca külvárosában a helyi maffia megbízásából elkövetett apró bűncselekményekből él. Amikor egy emberrablás balul sül el, meg kell találniuk a módját, hogyan szabaduljanak meg a holttesttől.

  • Saját utunkon (francia, 2022)

A hajléktalan Michèle a repülőtéren él, és a különböző csarnokok között vándorol. Rendszeresen találkozik Théóval, egy fogyatékkal élő fiatal takarítóval. Egy napon Michèle váratlan felfedezést tesz, majd ráveszi Theót, hogy vigye el Lisszabonba, és segítsen neki megkeresni a fiát.

  • Ragadozó városok (amerikai-új zélandi, 2018)

A történet szerint évezredekkel azt követően, hogy a civilizáció megsemmisült, az emberiség adaptálódott az új világhoz, és az élet tovább fejlődött. A bolygót hatalmas mozgó városok szelik keresztbe, kíméletlenül elnyelve a kisebb városokat. Miután a London alsó szintjéről származó Tom Natsworthy megismerkedik egy veszélyes menekülttel, Hester Shaw-val, az élete gyökeresen megváltozik, és a túlélésért kell harcolnia.

Előző életek
Előző életek
Fotó: Max
  • Előző életek (amerikai-koreai, 2023)

Nora és Hae-sung elválaszthatatlan gyerekkori barátok voltak, de útjaik elváltak, miután a kislánynak el kellett költöznie. Két évtizeddel később újra megtalálják egymást az interneten, de felnőtt életük teljesen más irányba vitte őket. Amikor Hae-sung New Yorkba látogat, mindketten egy váratlan érzelmi zűrzavart élnek át.

  • Világvége (amerikai-japán-angol, 2013)

Öt jó barát úgy dönt, hogy kocsmatúrát tart, hogy méltóképp üljék meg a nyári vakáció kezdetét. Tizenkét pub, tizenkét pint sör, néhány véletlenszerű feles és egy kis csajozás vár az öt cimborára. A Világvége nevezetű pub lenne az utolsó megálló, de idáig nem jutnak el. Húsz évvel később újra összeállnak, és újra megpróbálkoznak a sörmaratonnal.

  • Rock the Block (amerikai, 2019)

A Power Reno szakemberei sajátos, jellegzetes stílusukkal ruházzák fel a házakat.

SkyShowtime

  • Las Pelotaris 1926 (spanyol-mexikói, 2023)

Chelo, Idoia és Itzi baszk pelota játékosok, akik azért küzdenek az 1920-as években, hogy valóra váltsák álmaikat. A profi sportolónők azonban azzal szembesülnek, hogy nehezen tudnak érvényesülni.

Babylon
Babylon
Fotó: Netflix

Július 6.

Netflix

  • Babylon (amerikai, 2022)

Damien Chazelle legújabb alkotása az első hangosfilmek megjelenésének pezsgő korszakát tárja fel. Ez az az időszak, amely alapjaiban változtatta meg a teljes filmipart. Főbb szerepekben Brad Pitt, Margot Robbie és Olivia Wilde látható.

 

Július 7.

Netflix

  • Vérapó (amerikai, 2022)

Amikor szenteste egy csapat zsoldos betör egy gazdag család birtokára, és túszul ejti mindannyiukat, egy váratlan ellenféllel találják szembe magukat.

Max

  • Tengerpartot veszünk (amerikai, 2014)

A sorozat az Egyesült Államok tengerparti ingatlanjaival foglalkozik, és olyan egyedi otthonokat mutat be, ahol a potenciális vásárlók a homokba telepedhetnek, és a hátsó udvartól pár lépésre élvezhetik a napsütést.

 

Július 8.

Max

  • Váratlan várandósság (amerikai, 2017)

A sorozat három terhes tinédzserpárt és az őket felnevelő szülők útját követi nyomon.

 

Július 9.

Netflix

  • Nyár, kávézó, pasik - 1. évad (japán 2024)

Egy csapat homoszexuális férfi összebútorozik, és együtt üzemeltet egy kávékocsit.

 

Július 10.

Netflix

  • Receiverek (amerikai, 2024)

Megismerhetik a nézők az NFL öt legjobb wide receiverét, akik a reflektorfényben állnak a 2023-2024-es szezonban.

Max

  • Miért költöztem ide? (amerikai, 2022)

Ötletek lakások újjáépítéséhez.

AppleTV+

  • Sunny - 1. évad (amerikai, 2024)

Suzie, a Japánban élő amerikai nő és Sunny, a férje cége által készített háztartási robot feltárják a sötét igazságot, hogy mi történt valójában Suzie férjével és fiával, akik egy rejtélyes repülőgép-szerencsétlenségben tűntek el.

Koszorúslányok
Koszorúslányok
Fotó: Max

Július 11.

Netflix

  • Vikingek: Valhalla - 3. évad (amerikai, 2024)

Az új viking otthon keresése során hőseinknek messzebbre kell merészkedniük, mint eddig bármikor. Konstantinápolytól Grönlandon át az ismert világ széléig. Mielőtt azonban új távlatok felé vehetnék az irányt, vissza kell utazniuk oda, ahol minden kezdődött, egy utolsó csatára.

Max

  • Koszorúslányok (amerikai, 2011)

Annie nem túl szerencsés az életben. Még mindig nem talált rá az igazi szerelem, nem veti fel a pénz sem, de amikor megtudja, hogy legjobb barátnőjét, Lilliant eljegyezték, elhatározza, hogy koszorúslányként mindenben segíteni fogja őt. Valahogy mégsem úgy alakulnak a dolgok.

  • Árny a tengeren (holland-belga, 2023)

Amikor édesapja egy hajótörésben meghal a tengeren, a tinédzserlány Lena elhatározza, hogy bebizonyítja, egy hatalmas, ismeretlen lény kószál a mélyben.

  • Nyomon (amerikai, 2009)

Megdöbbentő bűntényeket tár fel egy újságíró az ügyhöz legközelebb állókkal, köztük az ügyvédekkel, az áldozat családjával és a nyomozókkal készített interjúk révén.

  • The Outlaws (angol, 2021)

Hét, az élet különböző területeiről származó idegenről szól a film, akik együtt kényszerülnek arra, hogy Bristolban közösen töltsenek le egy büntetést, amit közmunkában kell ledolgozni.

 

Július 12.

Netflix

  • Robbanó cicák - 1. évad (amerikai, 2024)

Egy örök konfliktus epikus méreteket ölt, amikor Isten és az Ördög is a Földre kerül, vaskos házimacskák testében.

Max

  • És itt a szerelem (francia-belga, 2023)

A szállodai pincérnő, Madeleine, aki egy kisfiú anyja, találkozik egy gazdag diákkal, François-val. A köztük lévő kapcsolat egyre intenzívebbé válik, de idővel nyilvánvaló lesz, hogy François úgy próbál menekülni valami elől, hogy Madeleine sorsát összefonja a sajátjával.

  • Chevalier (amerikai, 2022)

Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges zeneszerző igaz története alapján, aki egy afrikai rabszolga és egy francia ültetvénytulajdonos törvénytelen fia, és aki zeneszerzőként a francia társadalom magaslataira emelkedik, mielőtt egy szerencsétlen szerelembe keveredik.

  • Hellboy 2. - Az Aranyhadsereg (amerikai, 2008)

A láthatatlan fantáziavilág hadat üzen a Földnek, és ezzel véget ér a két birodalom közötti fegyverszünet. A zsarnok Nuada herceg apja meggyilkolásával életre kelti az aranyhadsereget, hogy leigázza az emberek világát. Könyörtelen és hatalmas erőit csak egy valaki állíthatja meg, aki ismeri mindkét világ játékszabályait, épp ezért egyikben sem lel békére. Pokolfajzatnak és barátainak ezúttal nem kisebb feladat jut, mint megmenteni a világot a teljes pusztulástól, ám ehhez előtte önmagukkal is szembe kell nézniük.

  • Inchallah un fils (francia, 2023)

Jordániában a 30 éves Nawalnak férje hirtelen halála után meg kell küzdenie az örökségből való részesedéséért, hogy megmentse lányát és otthonát egy olyan társadalomban, ahol egy fiú születése mindent megváltoztatna.

Esik a házban
Esik a házban
Fotó: Max
  • Esik a házban (francia-belga, 2024)

Egy forró és viharos nyáron egy tó partján a tizenhét éves Purdey és öccse, Makenzy a kamaszkor nehézségeit és a szerelmet próbálja megélni.

  • Sampon (amerikai, 1975)

A Sampon című filmben az ügyes kezű fodrász, a harmincas George nem csupán a hölgyek hajkoronájáról gondoskodik Beverly Hills-ben, hanem egyéb téren is kielégítően viszonyul vendégeihez. A férfi egyszerre két nővel folytat viszonyt, ráadásul párkapcsolatban én Jillel. A lány rábeszéli, hogy nyisson saját üzletet, ám ehhez sok pénz kell, így egyik vagyonos szeretőjéhez fordul segítségért.

  • Pengeélen (francia, 2023)

Párizs, 1887. A párbajozást betiltották, de továbbra is akadnak gyakorlói. A vívómester unokaöccse kihívja az ezredest. Marie-Rose Astié de Valsayre szerint a becsület nem csak a férfiakra vonatkozik. A párbajok a becsület és az egyenlőség jelentőségét mutatják be.

  • A fák tengere (amerikai, 2015)

Arthur Brennan túrára indul Aokigaharába, a japáni Mount Fuji tövének titokzatos sűrű erdejébe, ahova a legtöbben azért látogatnak el, hogy átértékeljék életüket. Miután megtalálta a tökéletes helyet a halálra, találkozik Takumi Nakamurával, egy japán férfival, aki szintjén az útját keresi. A két férfi sorsa egybefonódik, és tapasztalatai megerősítik Arthurban az élni akarást és a felesége iránti szerelmét.

DisneyTV+

  • Utódok: Vörös felemelkedése (amerikai, 2024)

Amikor a zsarnoki Szívek Királynője puccsot szít Auradon ellen, Rednek, Csodaország hercegnőjének össze kell fognia Chloe-val, Hamupipőke és a Szőke Király lányával, hogy visszautazzanak az időben, és visszacsinálják azt a traumatikus eseményt, amely a királynőt a gonosz útjára terelte.

 

Július 14.

Max

  • Faye (amerikai, 2024)

Faye Dunaway őszintén beszél fényes karrierjének diadalairól és kihívásairól.

 

Július 15.

Netflix

  • Állati kalandok (amerikai, 2024)

Dalban mondják el az állatok, amit már gyerekként is tudni kell az életről.

 

Július 16.

Max

  • Best Bite in Town - 1. évad (amerikai, 2024)

Noé kulináris utazása különböző városok helyi ételeinek megkóstolásával, hogy egy rendkívüli ételt nevezzen a Best Bite In Town versenyre, amelyet szakértői zsűri bírál el.

 

Július 17.

DisneyTV+ 

  • Belakoltatva - 2. évad (amerikai, 2024)

Alexander családja továbbra is zavaros. Paige terápiás praxisa bajban van, Finn szorongása az egekbe szökött, Edwin még mindig azon töri a fejét, hogyan tudja rendezni az életét a börtönön kívül, és a kapcsolataik bonyolultabbak, mint valaha.

  • A mackó - 3. évad (amerikai, 2024)

A 3. évadban minden szem A mackóra szegeződik: Carmy, Sydney, Richie és társai elszántak, hogy sikerre vigyék éttermüket. Azonban a vendéglátásban minden egyes nap egy elvesztett csata.

  • Hétköznapi vámpírok - A sorozat - 5. évad (amerikai, 2023)

Nandor úgy érzi, hogy néhai barátja, Guillermo egyre távolodik tőle, mivel úgy tűnik, hogy sokkal több időt tölt Lászlóval, akinek képességeit próbára teszi, amikor megpróbálja megfejteni Guillermo furcsa és nagyon titkos változásainak rejtélyét.

 

Július 18.

Netflix

  • Cobra Kai - A karate kölyök öröksége - 6. évad (amerikai, 2024)

A sorozat hatodik és egyben az utolsó évadában több harcra számíthatnak a nézők, és a régi riválisok is újra szembenéznek egymással.

Max

  • Most szeretlek (dán, 2022)

Annanak és Thomasnak hiányzik valami az életéből: a szerelem. Találkozásukat zűrzavaros fellángolásokon és az elköteleződés hiányán keresztül folytatják, de vajon túlélhető-e a szerelem, ha az ember nem hajlandó kompromisszumot kötni saját magával szemben sem?

  • Valami madarak (magyar, 2023)

Béla egy makacs idős férfi, magányosan él, és nem szereti a változásokat. Amikor fia egy kisebb baleset után idősek otthonába helyezi, Béla egyetlen dologra tud csak gondolni: a szökésre. Tervében társra lel Zoéban, akit büntetésből az intézetbe küldenek dolgozni. Bár hatvan év korkülönbség van közöttük, mégis jól elvannak egymással.

  • Wild Wild Space (amerikai, 2024)

A dokumentumfilm fókuszában a két látnok és a versengő rakétatársaságok alapítói, Chris Kemp és Peter Beck közötti intenzív rivalizálás áll.

 

Július 19.

Netflix

  • Sweet Home - 3. évad (koreai, 2024)

Egy olyan világban, ahol elkezdődik az emberiség új korszaka, a szörnyek és az emberek között állóknak még nagyobb küzdelemben kell nehéz döntést hozniuk.

  • LALIGA: A futballon túl (spanyol, 2024)

A film betekintést enged abba, hogy mi történik a profi labdarúgó-bajnokság színfalai mögött.

Max

  • Az égbolt minden istene (francia, 2020)

A 30 éves Simon egyedül él Franciaország elhagyatott részén, egy tanyán. A gyári munkás magányában egyetlen társa nővére, Estelle, aki a mai napig viseli egy szörnyű gyermekkori baleset testi és lelki nyomait. A bűntudattal és gyásszal teli Simon természetfeletti erőkkel kezd kísérletezni, hogy megszabadítsa magát és nővérét múltjuk önmaguk vállalta börtönéből.

Rohammentő
Rohammentő
Fotó: Max
  • Rohammentő (amerikai, 2022)

Will Sharpnak sürgősen pénzt kell szereznie valahonnét, hogy fedezni tudja felesége kórházi számláit, végső elkeseredésében belemegy, hogy csatlakozzon minden idők legnagyobb bankrablásához, amivel 32 millió dollárt szereznének meg. A menekülés azonban csúfos kudarcba fullad. A filmben minden idők leglassabb autósüldözése is látható Michael Bay rendezésében.

  • Az Igazság Ligája: Szuperhősök és Vadászok 2. rész (amerikai, 2023)

A Remnant kibertérben eltöltött kalandjuk után az Igazság Ligája visszatér a Földre. Azonban rájönnek, hogy a Grimmek követték őket, és valahogy megkettőzték az erejüket. Fekete Kanárit felvilágosítva a Liga kénytelen az RWBY csapat segítségét kérni.

  • Pénzes cápa (amerikai, 2016)

Lee Gates egy televíziós személyiség, aki bennfentes kapcsolatai révén a Wall Street egyik legtehetősebb embere lett. Amikor Kyle egy rossz üzleti tipp miatt elveszti családja összes pénzét, a műsorában túszul ejti a férfit és az összes helyszínen levő nézőt, és elő adásban azzal fenyegetőzik, hogy megöli Lee-t, ha nem teljesítik a követeléseit. Mindeközben fény derült egy esetleges botrányra, amely érinti a szóban forgó vállalatot is.

  • Közellenségek (amerikai, 2009)

Dillinger és bandája hajdanán nagy népszerűségnek örvendett. Vezérük lehengerlően karizmatikus volt, akinek hírnevét a börtönszökések csak tovább öregbítették. Akkoriban a közvélemény nem szimpatizált a bankokkal, ugyanis a nyomor és a viszályok okát látták bennük. Dillinger és a bankrablók tevékenységét sokan elismerő és tiszteletteljes borzongással követték. Hoovernek, a nyomozónak azonban tervei voltak a bűnözővel.

  • Visszatérés Szöulba (német-francia-koreai, 2022)

Egy huszonöt éves francia nő visszatér Koreába, abba az országba, ahol született, mielőtt egy francia házaspár örökbe fogadta. Elhatározza, hogy felkutatja biológiai szüleit, ám útja meglepő fordulatot vesz.

  • Ecc, pecc, ki lehetsz? (amerikai,2022)

Egy kétségbeesett hollywoodi filmproducer elindul, hogy egy népszerű színdarabból filmet csináljon. Amikor a produkció tagjait meggyilkolják, Stoppard felügyelő és az újonc Stalker közrendőr egy rejtélyes ügy kellős közepén találja magát.

  • Vademberek (argentin, 2023)

Nacho elmenekül a Buenos Aires-i otthonában uralkodó erőszak elől, és apjánál, egy alig ismert földművesnél keres menedéket. Az ott-tartózkodás megszakad, amikor egy tehenet találnak holtan, minden magyarázat nélkül. Hogy elnyerje apja elismerését, Nacho megpróbálja megoldani a tehén halálának rejtélyét.

  • Édes kelet (amerikai, 2023)

Lillian, egy dél-karolinai gimnazista egy washingtoni osztálykiránduláson pillantja meg először a nagyvilágot, majd újabb utazásokat tesz az Egyesült Államok keleti partvidékének városaiban és erdeiben.

AppleTV+

  • Nő a tóban (amerikai, 2024)

Maddie Schwartzot, az oknyomozó újságírót egy váratlan gyilkosság arra kényszeríti, hogy önmagával is szembenézzen.

SkyShowtime

  • Szentély (amerikai, 2022)

Hal megpróbál véget vetni a dominaként dolgozó Rebeccával való kapcsolatának. A férfi döntése azonban végzetesnek bizonyulhat.

 

Július 20.

SkyShowtime

  • Kacsalábon (amerikai, 2023)

A Mallard család kissé megrekedt az élettel. Mack, az apa, megelégszik azzal, hogy biztonságban tartja a családját és élvezi a nyugodt, New England-i tavukat. Pam, az anya viszont szeretné felrázni a dolgokat, és megismertetni gyermekeiket, a tinédzser Daxot és a kiskacsa Gwent a világ csodáival. Amikor egy csapat vándormadár érkezik a tavukhoz, akik távoli helyekről mesélnek izgalmas történeteket, Pam meggyőzi Macket, hogy induljanak családi kalandra, amely egy New York-i utazással kezdődik, és végül Jamaika trópusi paradicsomába vezet.

 

Július 23.

Max

  • Vinne Jones vidékre megy - 1. évad (angol, 2023)

A korábbi labdarúgó Vinnie Jones mezőgazdasági projektekkel foglalkozik Nyugat-Sussexben. Csapata ambiciózus építkezésekbe kezd, és egy mozgalmas nyár során Jones eddig nem látott oldalát mutatja be.

 

Július 24.

AppleTV+

  • Időbanditák - 1. évad (amerikai-angol-új-zélandi, 2024)

Terry Gilliam 1981-es filmjének, az Időbanditáknak a televíziós adaptációja, amelynek középpontjában egy kisfiú áll, aki felfedez egy időutazó portált a hálószobájában.

DisneyTV+

  • Will Trent - 2. évad (amerikai, 2024)

Will Trent különleges ügynök a családja múltját felvállalva, a gyász érzéseit háttérbe szorítva és az elszántságtól hajtva beleveti magát az intrikák hálójába, hogy megoldjon egy adag új ügyet.

 

Július 25.

Max

  • Vadászidény (francia, 2023)

Egy csendes kis vidéki faluban nem sok minden történik, ám minden a feje tetejére áll, amikor az egyik elbűvölő, elszigetelt helyen található ház eladóvá válik. Simon és Adelaide számára, akik két gyermekükkel a kis párizsi lakásukba zárva élnek, ez ideális lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak a városi káoszból. Idilli álmuk azonban sötét fordulatot vesz, amikor felfedezik, hogy barátságos szomszédaik vadászterületnek használják a hátsó kertjüket.

  • Small Apartments (amerikai, 2012)

Egy Chriss Millis regény adaptációja, amelyben egy férfit furcsa események és gyanús szomszédok vesznek körül.

  • Felújítás és Hawaii (amerikai, 2024)

A film egy házaspárt, Kamohai és Tristyn Kalama házfelújítókat követi nyomon, akik az O'ahu szigetén lévő lepusztult otthonokat alakítják át ügyfeleik számára.

  • Dekameron - 1. évad (amerikai, 2024)

Az 1348-ban, a fekete halál, az emberiség történetének leghalálosabb járványa idején játszódó történet az osztályrendszerek, a hatalmi harcok és a világjárvány idején való túlélés időszerű témáit járja körül.

  • Kleo - 2. évad (német, 2024)

Kleo, egy volt kelet-német kém, a hidegháború utáni Európában bosszút áll, és a vártnál sokkal intenzívebben szembesül a múltjával.

 

Július 26.

Netflix

  • Elit - 8. évad (spanyol, 2024)

Omar és Nadia éppen akkor találkoznak újra, amikor a Las Encinas diákjai számára közeledik az érettségi, és egy utolsó rejtély a barátságokat – és az ellenségekeket – a végletekig feszíti.

  • A sárkányherceg - 6. évad (amerikai, 2024)

Zym és a csapat sikeresen legyőzte Claudiát, valamint megakadályozták, hogy Aaravos kiszabaduljon börtönéből. Emiatt Claudia még mélyebbre ereszkedik a sötétségben. Míg Zubeia holléte a Zym csapat számára ismeretlen, Callum és Rayla külön útra indultak, hogy felkutassák a Csillagtündéket.

Max

  • Egy csésze kávé és egy pár új cipő (portugál-görög-albán-koszovói, 2022)

Két egypetéjű siketnéma ikertestvér felfedezi, hogy genetikai betegségben szenvednek, amely fokozatosan és visszafordíthatatlanul megvakítja őket.

Imádlak utálni
Imádlak utálni
Fotó: Max
  • Imádlak utálni (amerikai, 2023)

A csodálatos első randi után Bea és Ben tüzes vonzalma jéghideggé válik – egészen addig, amíg váratlanul újra össze nem találkoznak egy ausztráliai esküvőn. Így hát azt teszik, amit bármelyik érett felnőtt ember megtenne: úgy tesznek, mintha egy pár lennének.

  • A bostoni fojtogató (amerikai,2023)

A hírhedt bostoni fojtogató néven elhíresült sorozatgyilkos és Loretta McLaughlin története, az első riporteré, aki megtalálta az összefüggéseket a nyomozás során, amely egyre reménytelenebbé vált.

  • Kemó (lengyel, 2015)

A harmincéves Benek élete krízisbe torkollik, amikor gyakran gondol az öngyilkosságra és a halálról álmodozik. A véletlen folytán találkozik a nagyszájú, gyönyörű és lehengerlő Lenával. A vonzalom tovább fokozódik, amikor kiderül, hogy a lány ugyanolyan gondolatokkal küzd, mint ő. Együtt egy hatalmas kalandra indulnak, ami közben Benek rádöbben, hogy nem ő az egyetlen férfi a nő életében, és Lena rákkal küzd, de nem szeretné kezeltetni. Benek ígéretet tesz, hogy elkíséri a szomorú befejezésig.

  • Szerelem & forradalom (spanyol, 2023)

Egy anya részt vesz a hetvenes évek homoszexuális mozgalmában.

  • Néha gondolok a halálra (amerikai, 2024)

A sivár oregoni tengerparton elveszett Fran a fülkéjében talál vigaszt, hallgatja a munkatársak állandó duruzsolását, és időnként álmodozással múlatja az időt. Képtelen kipukkasztani az elszigeteltség buborékját, amikor egy barátságos új munkatárs, Robert kitartóan próbál kapcsolatot teremteni vele. Bár minden porcikája tiltakozik ellene, talán mégis adnia kell egy esélyt a srácnak.

  • Érdekvédelmi terület (amerikai, angol, lengyel, 2023)

Rudolf Höss, Auschwitz parancsnoka feleségével, Hedwiggel együtt megpróbál ideális életet teremteni családjuk számára a koncentrációs tábor közelében lévő rezidencián. A Martin Amis brit író 2014-es regényéből készült a film.

  • I Don't Love You Anymore (cseh, 2023)

Tereza (12) és Marek (13) boldogtalan otthoni élettel küzdenek. Vonatra szállnak, hogy elmeneküljenek, de a felnőtté válás játéka váratlan fordulatot vesz.

Van Helsing
Van Helsing
Fotó: Max
  • Van Helsing (amerikai-cseh-román, 2004)

Van Helsing, a vatikáni titkos szervezet szörnyvadásza elszántan küzd a Gonosz teremtményei ellen. Legújabb küldetése azonban minden korábbinál nagyobb veszélyeket rejteget: Erdélybe kell utaznia, hogy végezzen Drakula gróffal. A feladat nem tűrt halasztást, ugyanis Anna hercegnő ősei fogadalmat tettek, hogy megölik Drakulát, azonban mivel a lány a régi cigány család utolsó sarja, sikertelenségével a kárhozatra jutna. Anna és Van Helsing vállvetve próbál a gróf közelébe férkőzni, de előbb annak segítőit, Frankensteint és Farkasembert is le kell győzniük.

 

Július 27.

Max

  • Énekelj! 2 (amerikai, 2021)

Folytatódik az álmokkal és fantasztikus dalokkal teli történet, hiszen Buster Moon és csapata nem állt meg a siker kapujában. Életük legnagyobb showműsorára készülnek, ezúttal ráadásul a fővárosban fognak fellépni. Persze semmi sem megy zökkenőmentesen, hiszen meg kell győzniük a világ legzárkózottabb rocksztárját, hogy csatlakozzon a fellépők közé.

  • Pirkadatig (német, 2024)

Egy titkos nyomozót követ, aki beszivárog egy transznemű nő világába, aki kapcsolatban áll egy nagy drogdílerrel, és akibe korábbi személyazonossága alatt szerelmes volt.

 

Július 30.

Max

  • Ciao Villa (amerikai, 2023)

Tíz tehetséges séf él együtt egy toszkán villában, és olasz főzési kihívásokban versenyeznek. Szövetségek alakulnak ki, miközben azért küzdenek, hogy ők legyenek az utolsó szakácsok, akik talpon maradnak, és közben egy magával ragadó kulináris oktatásban részesülnek Olaszországban.

 

Július 31.

AppleTV+

  • A kékek (mexikói, 2024)

Négy nő csatlakozik Mexikó első női rendőrségéhez. Szembeszállnak a kor ultrakonzervatív normáival, csakhogy rájönnek, hogy osztaguk csak egy reklámfogás, hogy eltereljék a média figyelmét egy brutális sorozatgyilkosról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről