Deadpool akár Pókember oldalán is visszatérhet a filmvászonra

Deadpool
Fotó: Marvel
Vágólapra másolva!
Kikkel állhat össze a jövőben Deadpool? Ismét Rozsomákkal szövetkezik? Vagy akár jöhet a Deadpool és a Pókember? Vagy Hulk lesz Deadpool következő társa? Estleg Gambit? Öt lehetséges forgatókönyv.
Vágólapra másolva!

A Deadpool & Rozsomák 2024 nyarának, sőt az év legnagyobb mozisikere: csak Magyarországon, július 25-i premierje és szeptember 18 között 585 ezer jegyet adtak el rá, világszintű bevétele pedig eddig 1,3 millió dollár, amivel az Agymanók 2 mögött a második legsikeresebb alkotás a 2024-ben bemutatott filmek között. Ráadásul harmadik Deadpool-film kritikai visszhangja is kiváló, úgy tűnik, tényleg Deadpool mentette meg az egyre mélyebbre süllyedt Marvel becsületét, így aztán az sem csoda, hogy egyre többen azt találgatják: vajon mennyi bőrt lehet még lenyúzni az utóbbi idők legsikeresebb MCU-karakteréről, és Rozsomák után vajon kivel áll össze legközelebb Deadpool?

Deadpool
Kivel állhat össze majd Deadpool? (Deadpool & Rozsomák)
Fotó: Fórum Hungary

Nagyon úgy tűnik, az új Deadpool megmentette a Marvelt, minimum attól a szégyentől, hogy az elmúlt években a Marvel-moziverzum minden filmje bukás volt, persze ezt a tényt a szuperhős filmeket és teljes Hollywoodot kigúnyoló Deadpool 3 ki is mondja, egyenesen az orra alá dörgöli a stúdiónak. Ehhez a szókimondáshoz ugyanakkor szükség volt egy korábbi Marvel-karakterre is, a máskülönben közkedvelt X-Men Rozsomákra, akinek Deadpoollal együtt rengeteg multiverzumos (képregényes és filmadaptációs) változata feltűnik a filmben, de más szuperhősökből sincs hiány. A teljesség igénye nélkül:

  • Penge
  • Thor
  • Amerika kapitány
  • Johnny Storm, azaz Fáklya
  • Elektra

Nem is elsősorban ezekre a "cameokra", hanem a 2027-ben várható új Bosszúállók-film (Avengers: Secret Wars) lehetséges karaktereire alapozva a Hollywood Reporter ki is dolgozott 5 forgatókönyvet arra, milyen lenne Deadpool más Marvel hősökkel egy negyedik Deadpool-filmben.

Deadpool & Rozsomák - újra együtt és másokkal

Az egyik legkézenfekfőbb "forgatókönyv" a sikeres folytatás folytatása lenne. Azaz a "Deadpool & Rozsomák 2.", amiben a klasszikus "haverfilmek" jól bevállt patronjait lehetne újra elsütni, és nyilvánvaló, hogy a harmadik Deadpool-film nyitva is hagyta annak lehetőségét, hogy a két karakter együtt folytassa a világmegmentő kalandokat.

A kérdés csupán az, hogy a duóhoz társul-e egy újabb Marvel-karakter. Az amerikai filmes szaklap szerint a Dafne Keen által alakított Laura, azaz a Rozsomákhoz hasonló képességekkel bíró,  X-23 logikus választás lenne, mivel már a Logan-ben is szoros, apa-lánya viszonyt láthattak a nézők, amit tovább lehetne mélyíteni a Deadpool & Rozsomák folytatásában, és amely mutáns családban Deadpool játszhatná a mulatságos nagybácsi szerepét.

De Deadpool és Rozsomák kettőse kiegészülhetne a Channing Tatum által megformált Gambittel is: erre a harmadik Deadpool-film főcím utáni "rejett jelenete" is alapot szolgáltat, ami egyértelműen a karakter visszatérésére enged következtetni (ráadásul Tatum játszott volna egy tervezett Gambit-filmben, ami végül nem valósult meg).

Deadpool & Rozsomák & Hulk: ez is egy lehetséges forgatókönyv, azaz a Marvel-univerzum két legdühösebb karakterének egy filmbe emelése, már csak azért is, mert a képregényekben Deadpool, Rozsomák és Hulk (ahogy X-23 is) különböző módokon, de kapcsolódik a Weapon X-hez, a szuperkatonák létrehozásáért felelős programhoz, ráadásul Rozsomák eleve kötődik Hulkhoz: a képregényekben – mielőtt csatlakozott volna az X-Men csapatához – Rozsomák 1974-ben A hihetetlen Hulk 180. részében debütált, vagyis képregényes szempontból adná magát a crossover. 

S ha már crossover: bár eltérő mitológiákból érkeztek, a képregényekben rendre megjelenik a Thor és Herkules közötti rivalizálás, és legutóbb a Thor: Szerelem és mennydörgés arra engedte következtetni a nézőket, hogy a két karakter összeengedése a Marvel-moziverzumál is tervbe van véve. A Hollywood Reporter szerint ezt lehetne úgy kiaknázni, hogy Deadpool is részese legyen az összecsapásnak, általa élesen és kritikusan rávilágítva, hogyan tett erőszakot az amerikai tömegkultúra a germán és görög mitológián.

Deadpool & Pókember: elsőnek őrült ötletnek tűnhet, de egyáltalán nem légből kapott. 2016 és 2019 között 50 szám jelent meg a két karaktert közös történetekben megjelenítő Spider-Man/Deadpool képregényekből, amelyek igyekeztek kiaknázni a két eltérő karakterben rejlő lehetőségeket, bőséges alapanyagot szolgáltatva egy filmes kaland számára is.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!