Brad Pitt és George Clooney újra emeltek a téten: ez már a hatodik közös projektjük

Vágólapra másolva!
Ki ne szeretne az egyik legjobb barátjával együtt dolgozni? Nem sok mindenkinek adódik ez meg, főleg, ha az ember csúcskategóriás színész. A két jóbarát, Brad Pitt és George Clooney mégis megoldották.
Vágólapra másolva!

Eddig öt alkalommal dolgoztak azonos filmen, ha eltekintünk a TV- vagy dokumentumfilmektől. Az új mozijuk, a Két magányos farkas pedig már a hatodik közös projektjük. Cikkünkben összeszedtük, melyek voltak az eddigi George Clooney-Brad Pitt-filmek.

2001 - Ocean's Eleven - Movie Set Brad Pitt
Az Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi szereplői. Balról jobbra: Don Cheadle, Elliott Gould, Matt Damon, Brad Pitt és George Clooney (Fotó: Entertainment Pictures)

Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi

Ritka, mikor egy film remake-je jobban sikerül, mint az eredeti alkotás. A Ocean’s filmsorozat első darabjáról viszont ez kijelenthető. Steven Soderbergh rendező az 1960-as A dicső tizenegyet vette alapul a saját filmjéhez, és bár a Frank Sinatra vagy Dean Martin által fémjelzett darab magasra tette a lécet, a 2001-es mozinak ezt sikerült megugrania, s talán még rá is tett egy lapáttal. Az ezredforduló utáni bankrablós tolvajfilmek között az egyik legjobbként emlegetik a mai napig, ehhez pedig hozzátett, hogy Clooney és Pitt lubickoltak a szerepeikben. 

'Confessions of a Dangerous Mind' by George Clooney, USA/Canada/Germany, 2002.
George Clooney filmek terén járatos volt eddig is, de a kamera másik oldalán
(Fotó: KPA Honorar & Belege / Heritage-Images)

Egy veszedelmes elme vallomásai

Egy különös ember még különösebb életét mutatja be George Clooney a rendezői debütálásában, ráadásul az egyik főszerepet is magára osztotta. A Sam Rockwell által vászonra vitt Chuck Barris nappal tv-műsorok gyártásával van elfoglalva, míg éjszaka bérgyilkosként foglalatoskodik a CIA megbízásából. Ebben a darabban ugyan Brad Pittnek be kellett érnie egy kisebb mellékszereppel, de mégis hozzá tudott tenni az igaz történetet feldolgozó film nyomasztó légköréhez.

'Ocean's Twleve' Movie Stills
George Clooney,  Matt Damon és Brad Pitt is nagyon stílusosan öltözködött az Ocens's folytatásában
(Fotó: Zuma/ Northfoto)

Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét

Akiket annyira nem kötnek le a sztorik, és inkább csak kifejezetten egy vagy több színész miatt néznek filmeket, azok számára tökéletes szórakozás az Ocean’s folytatása. A mozi története lényegében ugyanaz, mint az első részé, viszont jobban előtérbe kerülnek a színészek, akik láthatóan továbbra is nagyon élvezik a munkájukat. Nem lehet mondani, hogy fölöslegesen elkészített folytatás, de tény és való, nem tudott felérni az előző epizódhoz, csak megközelíteni tudta azt.

CANNES FILM FESTIVAL 2007
Brad Pitt és George Clooney  az Ocean's Thirteen cannes-i premierjén
(Fotó: UPI Photo)

Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik

Akárcsak a mozi szereplőinek, minden bizonnyal a film alkotóinak is a rengeteg zöldhasú lebeghetett a lelki szemei előtt. Más okot nem igazán találni, mi miatt készülhetett el egy újabb felvonás, hiszen új sztorival ismét nem álltak elő. A szereplőgárda nyújt megint mentőövet a mozikasszáknál, hiszen a felhozatal Hollywood akkora sztárjaival kecsegtet George Clooney-n és Brad Pitten kívül, mint Matt Damon, Andy Garcia vagy Al Pacino.

Brad Pitt 2008 - Burn After Reading - Movie Set
Brad Pitt az együgyű fitnesztréner szerepében
(Fotó: Focus Features)

Égető bizonyíték

Talán nem nagy merészség kijelenteni, nem ez a Coen fivérek rendezései közül a leghíresebb, sokan a gyengébbek között tartják számon. Ám, ha valaki képes elkapni ennek a fekete komédiának a sajátos hangulatát és humorát, az garantáltan jól fog rajta szórakozni. Brad Pitt egy nem túl okos fitneszedzőt játszik, aki kollégájával egy lemezt találnak, rajta az egykori CIA-ügynök visszaemlékezéseivel. Pénzt látnak a dologban, és ekkor elindul egy furcsa eseménysorozat, amely során beleszövődik a történetbe George Clooney karaktere is. A szereplőgárdát egyébként olyan sztárok erősítik még, mint Frances McDormand, Tilda Swinton vagy John Malkovich.

2024 - Wolfs - Movie Set
A dinamit duó újra összeállt
(Fotó: Scott Garfield)

Két magányos farkas

Két dudás vajon megfér egy csárdában? Pitt és Clooney legújabb közös filmje többek között erre is választ ad. A színészóriások olyan, a Ponyvaregényben látott Winston Wolfe karakterére emlékeztető „takarítókat” játszanak, akik kizárólag egyedül dolgoznak. Azonban egy bűncselekmény helyszínére mindkettőjüket kirendelik, és a poénokkal teletűzdelt akciócunami kezdetét veszi. A filmet egyébként egyből az Apple TV streamingfelületére küldték, viszont olyannyira bizakodók voltak a készítők, hogy már a megjelenése előtt a második rész lehetőségét is meglebegtették. Bejelentésekből így sem szenvedtünk hiányt, hiszen a film velencei premierjén állt először kamerák elé Brad Pitt barátnője is

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!