Mit adhat még egy újabb Bridget Jones-film?

Vágólapra másolva!
Renée Zellweger visszatér egyik leghíresebb szerepében. A tervek szerint 2025-ben, Valentin-napon jelenik meg a Bridget Jones filmek negyedik része.
Vágólapra másolva!

"Nagyon megható, de egyben vicces is lesz" - mondta Hugh Grant a Bridget Jones filmek negyedik részéről, ami a tervek szerint 2025-ben, Valentin-napon érkezik majd a filmszínházakba és az első részhez hasonlóan  az írónő Helen Fielding személyes élményein alapul, aki a férje 2016-ban bekövetkezett halála után egyedül nevelte fel két gyerekét, ennek megfelelően Bridget Jones is két gyereket nevel majd egyedül, miközben azon tanakodik, visszatérjen-e a randizáshoz.

Bridget Jones filmek
A Bridget Jones filmek elindítója: Bridget Jones naplója
Fotó: UIP Duna Film

A Bridget Jones: Bolondulásig (Bridget Jones: Mad About the Boy) című negyedik rész persze nyilvánvalóan azok számára lesz igazán izgalmas, akik jól ismerik a címszereplő regény-, illetve filmbeli kalandjait.

Mit adhatnak még a Bridget Jones filmek? 

Az első regény, a bestseller Bridget Jones naplója 1996-ban jelent meg, ebből rendezett 2001-ben Sharon Maguire óriási kasszasikert, olyan sztárokkal, mint a címszereplő Renée Zellweger, illetve Hugh Grant és Colin Firth. A harmincas, teltkarcsú, kissé iszákos és szerencsétlenül szingli londoni Jones eljátszásához a sovány Zellweger kb. 10 kilót hízott és a brit akcentust is elsajátította, nem véletlenül jelölték Oscar-díjra a szerepért (az akadémiai díjat végül 2004-ben a Hideghegy mellékszerepéért, majd 2020-ban a Judy főszerepéért kapta meg, utóbbiban, a tragikus sorsú Judy Garland megformálójaként szintén hatalmas átváltozást mutatott be).

A Bridget Jones naplója 25 millió dollárba került és 282 milliót hozott a mozipénztáraknál, nem csoda, hogy az 1999-es regényt is megfilmesítették 2004-ben, ez volt a sorozat második része, a  Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!, ami 50 millió dollárból készült és 265 millió dollárért váltottak rá mozijegyet a nézők világszerte. 

A legjobb romantikus filmek egyikeként számont tartott Bridget Jones-film harmadik részére már tovább kellett várni: 2016-ban érkezett a mozikba a már nem regényből, de Fielding sztorijából és forgatókönyvéből készült Bridget Jones babát vár (35 millió dollárból és 212 milliós bevétellel). A három filmben a nézők megismerkedhettek Bridget Jones szerelmi életével, szerencsétlenkedéseivel Mark Darcy-val, illetve azzal, hogyan dolgozza fel azt, hogy anyává válik. 

Csak a bevételi adatok alapján: a Bridget Jones filmek rengeteg nézőt izgatnak, vagyis szigorúan piaci alapon a negyedik rész nagyon is indokolt a folytatás.

A harmadik résszel ellentétben ráadásul az új film alapja ismét egy Fielding-regény, a 2016-os Bridget Jones naplója 3. - Bolondulásig című nemzetközi bestseller, amiben olyan kérdéseket feszeget a címszereplő kalandjain keresztül az írónő, minthogy

  • helytelen-e letagadni a korunkat netes párkeresésnél? 
  • vagy erkölcstelenség-e főnöztetni, amikor az egyik gyerekünk tetves?

A filmet 2024 májusa és augusztusa között forgatták, már utómunkáknál tart, néhány hónap és kiderül: adhat-e még a nézőknek valamit egy újabb Bridget Jones-kaland, amelyben Zellweger mellett Hugh Grant és Jim Broadbent is visszatér, valamint látható lesz Emma Thompson, Chiwetel Ejiofor és Leo Woodall is (a forgatásról itt vannak képek, amiken jól látható, milyen lesz az új Bridget Jones). A film rendezője az eddig főként tévés produkciókon dolgozó Michael Morris (Better Call Saul, 13 okom volt, Testvérek).

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!