Fogyás, botox, szteroid, hiszti, remeteség és fütyülés: Ők Hollywood legnagyobb visszatérői

Vágólapra másolva!
Az egész világ Demi Moore visszatérésétől hangos, aki 20 év után tért vissza az élvonalba A szer című testhorrorjával. Azonban nem ő az egyetlen sztár, aki Hollywood legnagyobb visszatérői közé tartozik.
Vágólapra másolva!

Néha szupersztárokat, akár évekre, évtizedekre is képes elfelejteni a szakma, mire újra felragyog a csillagjuk az álomgyár egén. Hollywood legnagyobb visszatérői sokszor csak egy-egy filmben kapják meg a számukra kijáró lehetőséget, de akkor nagyon is élnek vele; pénzt, díjakat vagy új karrierlehetőséget hoz számukra. A héten került mozikba Demi Moore testhorrorja, A szer, aminek köszönhetően a 61 éves sztár, 20 évnyi mellőzöttség után újra az A-kategóriás sztárok között találhatja magát. Lássuk, kik Hollywood legnagyobb visszatérői! 

A szer 2024, Demi Moore, DemiMoore, film, Hollywood legnagyobb visszatérői
Demi Moore Hollywood legnagyobb visszatérője (Fotó: Youtube)

Helen Hayes - Airport

Sokak számára nem lehet ismerős az 1993-ban elhunyt színésznő neve, azonban az ő kiváló alakítása inspirálta a világ legviccesebb paródiajelenetét az Airplane című 1980-as vígjátékban. Emlékeznek a hisztérikus utasra a Leslie Nielsen-féle vígjátékból? Sokan a paródia alapjául szolgáló 1970-es, Airport című filmet is ismerik, ahol egy zavarodott férfi egy bombát rejtegett a táskájában és feltett szándéka, hogy felrobbantsa magát és a repülőt is. Az izgalmas akció-katasztrófafilm egyik legviccesebb szereplője az idős potyautast játszó Ada, aki állandóan dumál, de ha azt kérik tőle, olyan hisztit rendez, mint senki más. 

Helen Hayes ezzel a szereppel tért vissza, közel 35 év után a nagyvászonra: teljesen hátat fordított Hollywoodnak, dacára hogy a harmincas évek első felének legnagyobb sztárja volt, 1932-ben még Oscar is kapott a Fiacskám! című filmért. Az Airport újabb aranyszobrot hozott a színésznőnek, aki 85 éves koráig rendszeresen szerepelt tévé és mozifilmekben az Airport után. 

Helen Haynes, Airport, 1970, Hollywood legnagyobb visszatérői
Helen Hayes hisztérius visszatére Oscart ért 35 év kihagyás után (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

Daryl Hannah - Kill Bill

A nyolcvanas évek szőkeségét a Csobbanás sellőjeként egy perc alatt a szívébe zárta a világ. Jöttek sorra a filmszerepek, de az utolsó értékelhető tévéfilmje is a kilencvenes években készül,  a 20 éve elhunyt Superman, vagyis Christopher Reeve mellett szerepelt a Hátsó ablak remakejében. Hannah karrierje gyakorlatilag a nullával konvergált, amikor Quentin Tarantinónak támadt egy jó ötlete: írt neki egy szerepet a kétrészes Kill Bill című bosszúfilmjében. 

Daryl Hannah, Kill Bill 
DarylHannah, KillBill, Hollywood legnagyobb visszatérői
Daryl Hannah visszatérése tiszavirág-életű volt (Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Igen, a jellegzetes fütyülés, ami a mai napig nem tudunk feledni, sokak csengőhangja és a popkultura része lett, nem beszélve Hannah szemkötős nővérkeszerkójáról. Elle Driver kegyetlen gyilkos, aki még a hasonszőrű társait sem ismeri, csupán egyetlen célja van, ő legyen a legjobb, és ezt bármi áron képes elérni. Azonban a kómából magához térő Menyasszonnyal nem számolt. Hannah hatalmas sikert aratott a szerepben, a következő pár évben kapott néhány jobb szerepet, illetve a pár évvel ezelőtt a Sense 8 című nagysikerű Netflix sorozatban is szerepelt, de a sajnos a karrierje újra zátonyra futott. 

Mickey Rourke - A pankrátor

A nyolcvanas évek szépfiúja, aki még színésznek sem volt utolsó, gondoljunk csak Alan Parker: Angyalszív című filmjére. Persze sokan a 9 és fél hétből ismerik, ahol a szintén jobb napokat látott Kim Basingerrel az erotikus filmek alapművében hancúrozták végig az alkotást. A kilencvenes években néhány rossz plasztikai műtétnek és szerepválasztásnak köszönhetően Mickey Rourke eltűnt a süllyesztőben. Először 2005-ben jött egy halovány reménysugár, amikor a Sin City című képregény-noirban kapott lehetőséget a színész, de végül 2008-ban, a Rekviem egy álomért rendezője, Darren Aronofsky hívta fel a nagy visszatérés lehetőségével. A pankrátor lecsúszott Randy-je, egy egykor sikeres küzdősportoló, aki alkalmi munkákból tengődik, szétszteroidozta magát, elcseszte a lányával a kapcsolatát, egy érzőszívű stripper és a nagy visszatérés lehetősége azonban új lendületet adhat a megfeneklett életének. A film végét nem lőnénk le, de Rourke alakítását mindenki méltatta és az Oscar-díjon kívül minden fontosabb filmes díjat hazavihetett. Az aranyszobrot Sean Penn happolta el előle a Milk című filmért, de Rourke karrierje – ha csak rövid időre is – de szárnyalt, többek között a Vasember 2 gonosztevőjeként is láthattuk. Azóta megint a ZS-kategóriát súrolja a munkássága, de A pankrátort soha nem feledjük. 

Mickey Rourke, a Pankrátor, 
MickeyRourke, aPankrátor, Hollywood legnagyobb visszatérői
Plasztika és szteroid hozott sikert a lecsúszott színésznek (Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Renée Zellweger - Bridget Jones babát vár, Bridget Jones naplója: Bolondulásig

A Chicago című film szőkesége 2010-ben egyszer csak hátat fordított Hollywoodnak és 6 évre eltűnt. Nem találta 40 felett a neki való szerepeket. 2016-ban azonban 47 évesen úgy gondolta, egy jó szülés jót tenne neki a vászon, ezért régi sikerfilmje, a Bridget Jones naplója harmadik részében robbant vissza a vászonra a teltkarcsúból sportossá avanzsált ügyefogyott szingli szerepével. A film sikert aratott, jött is pár kisebb film, de úgy tűnt, Renée Zellweger visszatért a nyugalmas kis életéhez, de 2019-ben jött a Judy. A néhai Judy Garland utolsó hónapjait bemutató film annyira hatásosra sikeredett, hogy a Hideghegy után a második Oscar-díját vitte haza az akkor 50 éves színésznő. Itt mindenki azt gondolta, hogy Zellweger megállíthatatlan lesz, de tévedtünk, ugyanis jóformán újra eltűnt 6 évre, ha nem számoljuk a Netflix nem túl sikeres Whaat/If és a szintén streamerre készült Things about Pam című sorozatokat. Jó hír azonban 2025 Valentin-napon újra a nagyvásznon láthatjuk az 55 éves sztár: ismét Bridget Jones bőrébe bújik Hugh Grant társaságában. Talán ezután jönnek a nagy szerepek,  vagy egy újabb 6 éves téli álom? 

Renee Zellwgerről a Bridget Jones 3,
ReneeZellwgerről, BridgetJones3, Hollywood legnagyobb visszatérői
Vajon újabb 6 évre eltűnik a színésző az új Bridget Jones-film után? (Fotó: Universal PIctures / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Daniel Day Lewis - New York bandái, Anemone

A visszavonulások nagymestere a 67 éves öntörvényű zseni. Három Oscar-díja is bizonyítja, hogy Daniel Day Lewis amihez hozzányúl, az csakis minőségi alkotás lehet. Először a kilencvenes évek végén vonult vissza, cipészkedett, festet, mindent csinált, 5 évig nem is hallottunk szinte róla. Aztán 2002-ben Martin Scorsese ajánlatának nem tudott ellenállni, ugyanis korábban már dolgoztak együtt az Ártatlanság kora című filmben. A mester Leonardo DiCaprio és Cameron Diaz mellé hívta a New York bandái kegyetlen Bill-jének szerepére. A film hatalmas kritikai sikert aratott, anyagilag nullszaldós lett, de a színész újra visszatért a vászonra. 2017-ben a Fantomszál morbid divattervező története után azonban bejelentette, többet nem látjuk őt a vásznon. Ezt egészen 7 évig sikerült tartania, ugyanis fia, Ronan kedvéért újra a kamerák elé áll gyermeke első rendezésében. Az Anemone című film egy komplex családi történetet mutat be és a jövő évi díjátadó szezon nagy sikere lehet, sőt, lehet Lewis lesz az első férfi színész, aki négy Oscar-díjat tudhat a magáénak. 

Daniel Day Lewis, DanielDayLewis, Hollywood legnagyobb visszatérői
7 évnyi remeteség után újra forgat Daniel Day Lewis (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!