Nem egy, hanem mindjárt két Ragadozó-film érkezik jövőre

Vágólapra másolva!
A 20th Century Fox stúdiófőnöke, Steve Asbell elképesztő hírekkel szolgált az űrszörnyek rajongóinak. Asbell ugyanis szót ejtett a jövőre érkező Ragadozó-filmről, továbbá az Alien: Romulus folytatását is érintette a vele készült interjúban, valamint egy újbóli Alien vs. Predator-mozi lehetőségét is pedzegette.
Vágólapra másolva!

A Ragadozó-franchise 2018-as mélyütéssel felérő felvonása (Predator – A ragadozó) a projektek jegelésével volt egyenlő, és részben a rettenetes kritikai visszhang, illetve a COVID miatt úgy döntöttek, a 2022-es Prédát már csak streamingszolgáltatón jelentetik meg. Utólag bánhatják, hiszen óriási sikert aratott a rajongók és a kritikusok körében is a film, és a 20th Century Fox főnöke, Steve Asbell ennek láttán döntött úgy, a következő epizódot már biztosan moziba fogja küldeni. 

2022 - Prey - Movie Set Ragadozó
A Préda az egyik legkiválóbb Ragadozó-film lett
(Fotó: ZUMAPRESS.com/© 2022 by Entertainment Pictures)

A Préda rendezője, Dan Trachtenberg által dirigált, Predator: Badlands címre hallgató projektet 2025. november 7-ére be is tűzték a mozinaptárakba. A filmről egyelőre nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy ismét egy nő fogja felvenni a harcot a világűr egyik legveszélyesebb vadászával. A főszerepet pedig Elle Fanning kapta meg, aki a Super 8-ból vagy a Demóna-mozikból lehet ismerős. Ám ez még nem minden! Ugyanis Steve Asbell a The Hollywood Reportnek adott interjújában váratlan kijelentést tett:

Van egy másik Ragadozó-film is, de azzal más a terveink vannak.

Tehát teljes titokban leforgattak egy másik filmet is, ami ráadásul nagy eséllyel a már korábban bejelentett Predator: Badlands előtt fog megjelenni.

Les images de la bande-annonce du film "Alien: Romulus"
Az Alien: Romulus visszaadta a rajongók hitét
(Fotó: JLPPA / Bestimage / JLPPA / Bestimage/Pictures must credit: 20th Century Studios)

Romulus után Remus?

A Magyarországon forgatott, és idén nyáron bemutatott Alien: Romulus mozikba kerülése eredetileg nem volt tervben, a koronavírus-járvány miatt egyből streamingre szánták a filmet. Ám az idő előrehaladtával mégis a mozipremier mellett tették le a voksukat, és anyagilag kifizetődő döntést hoztak, mert a Romulus jelenleg 350 millió dolláros bevételnél jár világszerte, szemben a 80 milliós költségvetésével. Ráadásul idén karácsonyra egy igazi ínyencséggel készülnek a rajongóknak, mert decembertől limitált számban VHS kazettán adják ki a filmet. Steve Asbell a mozi folytatásáról is szót ejtett az interjújában:

Bár még nem egyeztünk meg Fede Álvarezzel, de neki van egy ötlete, amin dolgozunk.

A stúdió főnöke azt is hozzátette, nagy eséllyel az első rész két túlélőjének sztoriját fogják folytatni.

2004 - Alien vs Predator - Movie Set
Vajon újra találkozik a vad és a vadász?
(Fotó: Entertainment Pictures / 2004 - Alien vs Predator - Movie Set/Entertainment Pictures)

A Halál a Ragadozó ellen 3?

Amikor 2007-ben bemutatták az Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen második részét, sokan még arra is nagy pénzben mertek volna fogadni, hogy ezeket az emblematikus szörnyeket külön-külön sem fogjuk már a vásznon látni, nemhogy együtt. Óriásit bukott a film, mindkét franchise megszenvedte a katasztrofális művet, és évekig nem is mertek egyik szörnyhöz sem hozzányúlni. 2010-ben Antal Nimród rendezésében megjelent a Ragadozók, majd 2012-ben az Alien-sztorit is felélesztette Ridley Scott a Prometheusszal. Szépen lassan felépítették újra mindkét kultszörnyeteg imázsát, így nem csoda, hogy eddig fel sem merült egy újabb Alien vs. Predator-mozi elkészítése, azonban Steve Asbell válasza lehet elindít valamit. Ugyanis arra kérdésre, hogy látjuk-e még valaha egymás ellen harcolni az idegeneket, azt felelte, hogy „valószínűleg”. Ám még mielőtt mindenki a fejéhez kapna, megnyugtatta a rajongókat nem a semmiből fogják az űr két rettenetét összeereszteni, hanem alapos építkezést követően jön létre kettejük újbóli találkozása.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!