A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mi a különbség QR-kód és vonalkód között, és hogyan hozhatunk létre egyedi azonosítót?

Vágólapra másolva!
A QR-kód és a vonalkód olyan azonosítók, amelyekkel szinte minden nap találkozunk. Legyen szó egyszerű bolti vásárlásról, az étlap leolvasásáról vagy bármi egyébről. Kereskedőként pedig szinte kötelező ismerni és érteni az ilyen egyedi azonosítók működését, és létrehozni a saját kódokat is, amikkel vevőink eljuthatnak termékeinkhez, szolgáltatásainkhoz, és végrehajthatják a vásárlást vagy fontos információkat szerezhetnek azokról.
Vágólapra másolva!

A QR-kód és a vonalkód közötti fő különbségek

A QR-kód és a vonalkód közötti alapvető különbségek a kódolási technikában és a tárolható információk mennyiségében rejlenek. A vonalkód egy egy- vagy kétdimenziós csíkrendszer, ami számjegyeket vagy betűket tárol. Könnyű előállítani és olvasni, de korlátozott mennyiségű adatot tud kezelni, jellemzően néhány tucat karaktert.

Ezzel szemben a QR-kód egy kétdimenziós mátrix kód, amely sokkal több információt képes tárolni, akár több ezer karaktert is, beleértve szöveget, URL-eket és egyéb adatokat. A QR-kód előnye, hogy gyorsan olvasható okoseszközökkel, és könnyen integrálható digitális marketing kampányokba és termékinformációkba.

Miért van szüksége egyedi azonosítóra minden 21. századi kereskedőnek?

A modern kereskedők számára elengedhetetlen, hogy olyan egyedi azonosítókat használjanak, mint a QR-kód és a vonalkód, mivel ezek a megoldások lehetővé teszik a termékek gyors és pontos nyomon követését, az árukészlet kezelését, és a vásárlói élmény javítását. 

Az egyedi azonosítók segítenek a logisztikai folyamatok automatizálásában, minimalizálják a hibákat és növelik az ügyfélbizalmat. Lehetőséget  nyújtanak a vásárlói viselkedés és preferenciák elemzésére, a kereskedők pedig hatékonyan tudják kezelni a visszatérő vásárlásokat, a promóciókat és a hűségprogramokat is.

QR-kód generálás és vonalkód készítés az Etisoft programjaival

Az Etisoft szakértői, piacvezető csapata olyan innovatív szoftvermegoldásokat kínál, amelyekkel könnyen és gyorsan létrehozhatók QR-kódok és vonalkódok. A felhasználók így saját igényeik szerint testreszabott kódokat hozhatnak létre, legyen szó egyszerű vonalkódokról a termékazonosításhoz, vagy komplex QR-kódokról, amelyek számos információt tartalmazhatnak, például weboldal hivatkozásokat, szövegeket, vagy akár teljes adatbázisokat.

A programok felhasználóbarát felülete és széleskörű funkciói révén a kódok létrehozása egyszerű és gyors, így a kereskedők hatékonyan tudják integrálni ezeket a kódokat a mindennapi üzleti folyamatokba.

Összegezve túlzás nélkül tehát azt is állíthatnánk, hogy a QR-kódok és a vonalkódok ma már életünk megkerülhetetlen tényezői.

(x)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!