A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

A 21. század a szakemberek kora is!

Melyik szakmunkákat éri meg a legjobban tanulni és hol a legjobbak a fizetések?
Melyik szakmunkákat éri meg a legjobban tanulni és hol a legjobbak a fizetések?
Fotó: freepik.com
Vágólapra másolva!
Digitalizáció ide vagy oda, mesterséges intelligencia ide vagy oda, a kétkezi munkaerőre, a szakmunkára továbbra is óriási szükség van. Gyakran hallani az arról szóló ijesztő híreket is, hogy az új technológiai lehetőségek elveszik a munkát – ez viszont kevésbé jelent veszélyt a jól képzett technikusokra, műszaki szakemberekre, mint például a digitális térben vagy gyári, termelői munkát végzőkre. Magyarországon pedig szintén kedvező karrierlehetőségek várnak azokra, akik jól értenek szakmájukhoz.
Vágólapra másolva!

Szakmunkás álláslehetőségek a vidéki Magyarországon és az Alföld szívében

Bizonyos munkahelyek tekintetében sokat hallani róla, hogy a nagyvárosokba kell költözni, hiszen ott több a munkalehetőség. Ebben is lehet némi igazság, de ez inkább a diplomásokra, a szellemi munkát végzőkre vonatkozik, mintsem a szakmunkás munkaerőre. Sőt, Magyarországon a vidéki régió több tekintetben is feljövőben van, ha pedig megnézzük a szakmunkás álláshirdetéseket, szintén azon kaphatjuk magunkat, hogy “csak az nem dolgozik, aki nem akar”.

Győr, Debrecen, Pécs, Szeged mellett több olyan magyar város is számos munkalehetőséget kínál, így se elköltözni nem feltétlenül kell, de még akár letelepedésben is lehet gondolkodni. Ilyen például az Alföld szívében és a Tisza-folyó keresztezésében a szép, hangulatos Szolnok is. Az aktuális helyi munkákra a SzolnokAllas.hu oldalán lehet jelentkezni, de különböző kategóriákra, például szakmunkákra is lehet szűrni, ez esetben a releváns pozíciók a https://szolnokallas.hu/allasok/szakmunka link alatt elérhetőek.

A múlt, a jelen és a jövő a szakmunkásoké is

Szakmunkásokra mindig szükség volt, van és lesz is. Ez már talán csak akkor fog megváltozni, ha a mesterséges intelligencia és a robotok tényleg valóban átveszik a teljes uralmat az emberiség feje fölött – ekkor pedig már talán mindegy is lesz. A – rossz – viccet félretéve, szakmunkásként biztos jövőre lehet számítani, sok esetben pedig még vonzóbb lehetőségeket is ígér, mint egy sokadik diplomás végzettség, ahol tömegek állnak sorban munkalehetőségekért.

Melyik szakmunkákat éri meg a legjobban tanulni és hol a legjobbak a fizetések?

Amennyiben valakinek nincs ötlete és kifejezett szenvedélye (ez esetben abban célszerű kiteljesedni!) érdemes olyan szakmát választani, amire állandó a nagy kereslet, és nélkülözhetetlenek a szakemberek. Ilyen például a villanyszerelő, hegesztő, gépész vagy építőipari szakmák.

A felsorolt területeken nemcsak a stabil megélhetés lehet garantált, de kimagasló fizetések is várhatnak ránk, különösen a nagyobb ipari központokban és fejlődő régiókban. Az olyan vidéki városokban is, mint például Győr, Pécs, Szeged, Debrecen vagy Szolnok, ahol az ipar és a szolgáltatások dinamikusan fejlődnek, a szakmunkások kiemelkedő lehetőségekkel és juttatásokkal számolhatunk, biztosítva ezzel egy hosszú távú, stabil karriert.

(x)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!