A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P>Mindhárom hitelminősítő rontotta a Deutsche Telekom besorolását</P>

Vágólapra másolva!
A Deutsche Telekom (DT) osztályzata három nap alatt mindhárom nagy nemzetközi hitelminősítő nyilvántartásában alacsonyabb szintre került a cég expanzív akvizíciós politikája és a harmadik generációs mobiltelefon-licencek vásárlásával járó költségek miatt.
Vágólapra másolva!

Pénteken visszaminősítette a Deutsche Telekom (DT) német távközlési csoport hosszú és rövid távú hitelbesorolását a Standard and Poor's (S and P) nemzetközi hitelminősítő. A társaság közleménye szerint a DT hosszú lejáratú tartozásainak besorolása az eddigi AA mínuszról A mínuszra változott, a rövid távú osztályzata A1 pluszról A2-re süllyedt. A besorolásokat a cég levette a leminősítést valószínűsítő felülvizsgálati listáról, de mindkét osztályzat kilátása továbbra is negatív.

A Standard and Poor's indoklása szerint a DT adósságállománya az idén - az expanzív akvizíciós politika és a harmadik generációs mobiltelefon-licencek vásárlásával járó költségek miatt - el fogja érni a 65 milliárd eurót, a cég tőkéjének 60 százalékát. Az S and P szerint ha jövőre nem sikerül előteremteni az egyes üzletrészek értékesítésétől remélt 30 milliárd eurót, a Deutsche Telekom hitelbesorolása tovább romolhat.

Csütörtökön a Moody's minősítette vissza jelentősen - egyszerre három fokozattal - a Deutsche Telekom hosszú távú hitelbesorolását, ugyancsak az akvizíciókból és licencdíjakból a cégre háruló rendkívüli fizetési terhek miatt. A londoni Moody's-iroda által kiadott közlemény szerint a DT hosszú távú adósi osztályzata A2-re süllyedt az addigi Aa2-ről. Szerdán a Fitch európai hitelminősítő vette vissza a német telefoncég hosszú távú besorolását AA-ról A-ra.

A Deutsche Telekom az idén többségi tulajdont szerzett többek között a legnagyobb szlovák és magyar távközlési cégben, szemet vetett számos amerikai és európai mobilszolgáltatóra, és 7,8 milliárd dollárt fizetett az egyik németországi UMTS-licencért (a MATÁV Rt. a Deutshe Telekom-csoport tagja és az [origo]-t, valamint az Üzleti Negyedet kiadó MATÁVNet Rt. tulajdonosa - a szerk.).

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Standard and Poor's

Moody's

Korábban:

Leminősítette a Moody's a Deutsche Telekomot
(2000. október 6.)

Világszerte terjeszkedik a Deutsche Telekom
(2000. augusztus 28.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!