A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P>Az európai UMTS-hálózat kiépítése 320 milliárd euróba kerül</P>

Vágólapra másolva!
A Financial Times német kiadása hétfőn arról írt, hogy a harmadik generációs (UMTS) mobilhálózatok megépítése több, mint kétszer annyiba kerülhet, mint amennyivel a távközlési cégek eddig számoltak, mert a hálózatok teljes kihasználásához kétszer annyi átjátszó-állomás szükséges, mint amennyit a cégek terveztek.
Vágólapra másolva!

A londoni Quotient Communications szakmai kutatóintézet szerint a hálózatok kiépítése 320 milliárd euróba kerülhet egész Európában, miközben az UMTS-koncessziókat nyert társaságok mindössze 150 milliárd euróval számolnak. Az intézet számításai azt mutatják, hogy például a hálózatok teljes kihasználásához kétszer annyi átjátszó automata szükséges, mint amennyit a vállalatok terveztek.

A távközlési vállalatok részvényeinek árfolyama nyár óta jelentősen csökkent, mert több távközlési cég horribilis összeget fizetett elsősorban a brit és a német UMTS-koncessziókért. A koncessziók más országokban sem voltak olcsók, de a vállalatok - a brit és a német tanulságokból okulva - legalább egymást nem voltak hajlandóak túllicitálni. A befektetők többsége úgy látja, hogy a távközlési cégek elvetették a sulykot, és nem látni, mikor térül meg a harmadik generációs mobilszolgáltatásba fektetett hatalmas összeg.

(MTI)

Ajánlat:

Bizonytalan az UMTS-üzlet jövedelmezősége
(2000. december 7.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!