A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Financial Times információi szerint Viktor Hrisztenko orosz miniszterelnök-helyettes lehet a Gazprom földgázipari óriáscég vezérigazgatói székéért folyó verseny győztese. Ezzel szemben az Interfax orosz hírügynökség jelentése a jelenlegi elnök, Vjahirev csütörtökön lejáró szerződésének meghosszabítását valószínűsíti.
Vágólapra másolva!

A brit gazdasági lap szerint Kreml-tisztségviselők és a Gazprom egyes vezetői azt mondták, hogy Hrisztenko - a Gazprom igazgatótanácsának a tagja - a legesélyesebb a Rem Vjahirev helyére, akinek csütörtökön jár le öt éves szerződése. Az Interfax a társaságot közelről ismerő személyek információira alapozva állítja, hogy Vjahirev a helyén marad, és csak fél, esetleg egy év múlva kerül sor a jelenlegi menedzsment leváltására.

A kormány Szergej Bogdancsikovot, az állami ellenőrzésű Rosznyeft olajvállalat vezetőjét is említette a vezérigazgatói szék várományosaként, korábban pedig több más, jelenlegi Gazprom-elöljáró, orosz állami cégvezető, valamint Kreml-hivatalnokok neve is felmerült az esélyesek között.

Az orosz államnak 38,37 százalékos részesedése van a Gazpromban, és a kormány öt helyet tölthet be a vállalat tizenegy tagú igazgatótanácsában.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Gazprom

Korábban:

Megduplázta nyereségét a Gazprom
(2001. május 28.)

Feldarabolják a Gazpromot - az elnöknek is mennie kell
(2001. május 23.)

Gazprom-elöljárók fosztogatják a cégcsoportot
(2001. május 21.)

Putyin befektetőket csalogatna a Gazpromhoz
(2001. április 10.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!