A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Csökken az olaj ára

Vágólapra másolva!
Meglepő módon a háború kezdete után egy órával New Yorkban és Londonban is csökkenni kezdett az olaj ára. Korábban a gazdasági szakértők gyors áremelkedést jósoltak, de csütörtök hajnalban olcsóbb volt az olaj, mint az elmúlt három hónapban bármikor. Irak a háború kezdetekor nem állított le olajtermelését.  
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

A New York-i elektronikus kereskedelemben a támadás megkezdése után egy órával már 1,16 dollárral csökkent az olaj hordónkénti ára. New York-ban most mélyponton van az olajár, 28,72 dollárba kerül egy hordó, amire három hónapja nem volt példa. A londoni piacokon is csökken az olaj ára - közölte a BBC News Online.

Bush nem szólt a stratégiai olajtartalékról

Az Irak elleni támadást bejelentő beszédében George W. Bush amerikai elnök nem szólt arról, elrendeli-e az Egyesült Államok stratégiai olajtartalékának megnyitását - közölte az MTI. Az amerikai energiaügyi minisztérium szóvivője sem válaszolt a erről szóló kérdésekre. Tizenkét évvel ezelőtt, az Öböl-háború kezdetekor idősebb George Bush megnyitotta a stratégiai olajtartalékot.

A piac ármozgás meglepte a szakértőket, mert többségük a háború megkezdésekor áremelkedésre számított részben az iraki termelés kiesése, részben a bizonytalanság miatt. Felkai György, a Mol Rt. kommunikációs igazgatója is azt nyilatkozta a támadás megkezdése után az MTI-nek, hogy a magyar olajipari vállalat gyors áremelkedésre számít.

Az irakiak a várakozással szemben nem állították le a termelést. Török illetékesek jelentették, hogy az Irakból érkező vezetékeken továbbra is zavartalanul érkezik az olaj.

A Mol szerint a magyar olajellátásban nem lehet fennakadás, mert ide Oroszországból vezetéken jön az olaj, és ezt nem érinti a közel-keleti válság.

Az OPEC biztosítja az ellátást

Az olajkartell biztosítja a kínálatot az olajpiacon, és szükség esetén további termelőkapacitásokat állít be, hogy pótolja a kieső iraki olajexportot - közölte a szervezet elnöke, Abdullah al-Attijah katari olajminiszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!