Nem hallgat az uniós figyelmeztetésre Franciaország

Vágólapra másolva!
További adócsökkentést ígért honfitársainak tévébeszédében Jean-Pierre Raffarin francia miniszterelnök annak ellenére, hogy az Európai Bizottság a túlzott francia államháztartási hiányért az eddigi adócsökkentéseket tette felelőssé. Az unió vezető testülete vizsgálatot is indított Franciaország ellen.
Vágólapra másolva!

Raffarin azt mondta, hogy az adócsökkentést nem a társadalombiztosítási hozzájárulás növeléséből, hanem a közkiadások befagyasztásából finanszírozzák majd, így a deficit nem nő. A miniszterelnök azt nem közölte, hogy mely adónemek menyivel csökkennének.

Uniós eljárás Franciaország ellen/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030402unios.html

Jacques Chirac francia államfő tavalyi választási kampányában 30 százalékos adócsökkentést ígért öt év alatt. A júniusban megalakult francia kormány eddig 6 százalékponttal csökkentette a jövedelemadó-terhet.

Az Európai Bizottság szerdán hivatalosan eljárást indított Franciaország ellen a 3 százalékos euróövezeti deficitkorlát túllépése miatt. A bizottság közleménye szerint a francia államháztartás hiánya tavaly a GDP 3,1 százaléka volt, amit elsősorban az adócsökkentés, nem pedig a kedvezőtlen világgazdasági környezet okozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről