A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az IMF sem juthat szóhoz Irakban

Vágólapra másolva!
Afganisztánnal ellentétben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) várhatóan nem vesz részt az új iraki pénzügyi rendszer kialakításában, és a jelentős tagországok közötti politikai nézetkülönbségek hátráltathatják a szervezet reformját is.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi pénzügyi rendszer fontos intézményei, a valutaalap és a Világbank is nehéz helyzetbe került az iraki háború miatt. Várhatóan a legnagyobb tagországok politikai ellentétei határozzák majd meg a két szervezet ezen a héten kezdődő tavaszi közgyűlését is - írja a BBC News Online.

Amerika a háború ellenzőivel is fizettetné az újjáépítést/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030404amerika.html

Konfliktust okoz minden bizonnyal, hogy az IMF és a Világbank nem vesz majd részt az iraki pénzügyi rendszer talpra állításában. Afganisztánban a valutaalap kulcsszerepet játszott az ország jegybankjának, pénzügyminisztériumának és adórendszerének kialakításban, míg Irakban ezeket az intézményeket és mechanizmusokat az amerikai pénzügyi tárca kívánja irányítani. A BBC által megkérdezet szakértő szerint Irak igényt tarthatna a valutaalap közreműködésére, mivel tagja a szervezetnek.

A politikai ellentétek miatt lekerülhet a napirendről a súlyos gazdasági válságban lévő országok adósságátütemezésének terve és a szervezet reformja is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!