A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Készül a négynapos matrica

Vágólapra másolva!
A nyári időszakra négynapos autópálya-matricákat vezetne be a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A szaktárca megvizsgálta az SZDSZ elnökének, Kuncze Gábornak azt a javaslatát, hogy a nyári időszakra úgynevezett hétvégi matricák is forgalomba kerüljenek, mondta Csillag István miniszter.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Előkészítünk egy olyan javaslatot, hogy a Fidesztől örökölt matricacsaládot egy négynapos, nem csupán a hétvége alkalmával használható matricával egészítjük ki - közölte a miniszter. Az új szezonális matrica a tervek szerint július 15. és augusztus 30. között vehető majd igénybe, várhatóan ezer forint körüli áron.

A megoldás a miniszter véleménye szerint csökkenti a környezetterhelést, illetőleg a közlekedés biztonságát szolgálja azzal, hogy az autópályán zajlik a forgalom és nem a kerülő utakon. Ezzel sikerült áttekinthetőbbé tenni az eddigi meglehetősen merev matricarendszert, mondta Csillag István.

Az eddig forgalomba hozott matricák egy hét helyett tíz napot, azaz két hétvégét tartalmaznak, illetve a személygépkocsival azonos D1-es kategóriába sorolták át a kisteherautókat, amelyek után így az éves bérlet a tavalyi felébe kerül - mondta a miniszter. A havi bérlet nem adott hónapra, hanem 30 napra szól és az éves bérlet esetében is 13 hónapra szóló matricát válthatnak az autósok, ezzel annak költsége rugalmasabban elszámolható, tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!