A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csökkenhet a lakáshitelt felvevők száma

Vágólapra másolva!
A kormány eltörölné a lakáshitelek törlesztőrészlete után igénybe vehető adókedvezményt, jelentették be csütörtökön. Ennek mértéke eddig a hitel éves tőke- és kamattörlesztésének 40 százaléka, de legfeljebb 240 ezer forint volt. Szakértők szerint a döntés hatásaként egyes hitelezési sávokban csökkenhet, későbbre tolódhat a lakáshitelek felvétele.
Vágólapra másolva!
Átalakul a gazdaságpolitika - az [origo] cikkgyűjteménye/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030605atalakul.htmlLakáshitel linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/penzugy,_bank,_biztositas/penzugy,_bankok/lakashitel

Csabai Lászlóné lakásügyi kormánymegbízottat is meglepte a kormány tegnapi bejelentése, mert korábban egészen más volt az álláspont - mondta Csabainé a Napi Gazdaságnak. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szakértők inkább az adókedvezmény megszüntetését, mint a kamattámogatás csökkentését javasolták.

Sokan annak tudatában vettek fel ilyen hitelt, hogy adókedvezmény is jár hozzá, állítják szakértők. Véleményük szerint a döntés hatásaként egyes hitelezési sávokban csökkenhet, későbbre tolódhat a lakáshitelek felvétele.

Szakértők szerint a döntés a lakás-takarékpénztárak jelzáloghitellel kombinált termékeinek malmára hajtja a vizet, ugyanis ez a két termék még egyelőre összekapcsolható, s általuk kétféle állami támogatás vehető igénybe. Az egyik a lakástakarékbetét-gyűjtéshez adott pluszpénz, a másik a jelzáloghitel kamattámogatása.

A kormány megszüntette a magán-nyugdíjpénztári adókedvezményt is. A magán-nyugdíjpénztári befizetések után járó 25 százalékos adókedvezményt a munkavállalók a bruttó jövedelmükből fizetett egyéni nyugdíjjárulék után érvényesíthették - írja pénteki számában a Napi Gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!