A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNKopasz Bálint
11:00Kajak-kenuKajak 1000m 1. forduló 3. futam
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Megélénkült az építőipar

Vágólapra másolva!
Az építőipari termelés mennyisége júniusban munkanaptényezővel kiigazítva 11,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest, míg szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva az előző havi értéket 3,5 százalékkal haladta meg - közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal. Az első félévben az építőipari termelés 3,8 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál.
Vágólapra másolva!

Tavaly júniusban az építőipari termelés mennyisége szezonálisan és munkanap-korrekcióval kiigazítva 13,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, míg az előző havi értéktől 2,5 százalékkal maradt el.

A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének termelése júniusban 14,9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, az év első hat hónapjában viszont 11,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az épületgépészeti szerelés 12,9 százalékkal, az év elejétől összesen 12 százalékkal növekedett. A befejező építés júniusban 13,8 százalékkal, az első felében 7,5 százalékkal csökkent. Az épületek, egyéb építmények építése 12,9 százalékkal, illetve 10,5 százalékkal emelkedett a tavaly júniusihoz képest.

A legalább öt főt foglalkoztató szervezetek adatai alapján a termelés volumene az év első hat hónapjában a közép-dunántúli régió kivételével mindenhol csökkent. A legnagyobb mértékben, 17 százalékkal a dél-alföldi székhelyű szervezetek termelése esett vissza.

Az építőipari vállalkozások júniusban az egy évvel korábbinál 29,3 százalékkal kisebb mennyiségű új szerződést kötöttek. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződések volumene 39,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, míg egyéb építményeké 15,2 százalékkal.

KSHhttp://www.ksh.hu

Tavaly júniushoz képest az építőipari tevékenység költségalapon számított árai 6,4 százalékkal, ezen belül a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének árai 6,7 százalékkal emelkedtek. Az építőipari árak az előző havinál 1,9 százalékkal voltak magasabbak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!