Ismét érdemes lehet eurót venni

Vágólapra másolva!
Négyhavi mélypontra süllyedt a közös európai fizetőeszköz a dollárhoz képest. Elemzők szerint a befektetők bizalmatlanok az európai gazdasággal szemben, az Egyesült Államokból pedig jó makrogazdasági adatok érkeztek, ami erősítette a dollárt. Szakértők szerint ismét érdemes lehet forint ellenében eurót vásárolni.
Vágólapra másolva!

A péntek reggeli kereskedésben az euró 1,092 dollárt ért, ami közel 2 százalékos csökkenés a csütörtöki szinthez képest. Június óta az euró 9 százalékot vesztett értékéből a dollárhoz képest, írta a BBC News. Tavaly az európai közös deviza 33 százalékot erősödött az amerikai fizetőeszközzel szemben.

Erősödött a forint/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030822erosodott.html

Az euró a forinthoz képest is gyengült: a péntek reggeli kereskedésben 258 forint alatt is születtek üzletek, mondták a kereskedők. Szakértők szerint azonban a euró/dollár paritás azonban még távolinak tűnik, hiszen ehhez még 10 százalékot kellene veszítenie értékéből az eurónak, és ez jelentős gyengülés lenne. Devizapiaci szakértők szerint ilyen szinten már érdemes megfontolni az euró forintért való vételét.

Megint Amerikával szemezgetnek a befektetők

Az euró a befektetők bizalomvesztése miatt gyengélkedik elsősorban. A nemrég napvilágot látott gyenge európai makroadatok hatására azok a befektetők, akik korábban az európai államkötvényeket preferálták most rohamszerűen hagyják el a piacot. Hivatalosan Németország és Olaszország is recesszióban van, és a francia GDP is zsugorodott. Emellett az Egyesült Államokban egyre derűsebb a kép: az elmúlt időszakban jó makrogazdasági adatok láttak napvilágot (bár a michigani egyetem fogyasztói bizalomindexe legutóbb váratlanul esett) és ez erősítette a dollárt.

Pénzváltóhttp://origo.eco.hu/bank/penzvalto/penzvalto.phpEuró-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/penzugy,_bank,_biztositas/penzugy,_bankok/euro/

Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi bankrendszer, a Federal Reserve szerint optimizmusra ad okot az, hogy augusztusban a közép-atlanti régió ipari termelése ötéves csúcspontot ért el, ami az amerikai ipari szektor fellendülését jelentheti. A munkanélküli segélyért folyamodók száma pedig hat havi mélyponton van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről