A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A PM szerint nem drágul duplájára a diákjegy

Vágólapra másolva!
Méltányosabb megoldást nyújt majd a diákok számára a sajtóban megjelenteknél az a javaslat, amelyen a Pénzügyminisztérium dolgozik a fogyasztói árkiegészítések kapcsán, közölte a Pénzügyminisztérium. A távirati iroda közben arról értesült, hogy távozik posztjáról a PM szóvivője, Máté Dániel.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság keddi információi szerint közel kétszeresére emelkedhet a távolsági forgalomban utazó diákok utazási költsége, ha a kormány terveinek megfelelően csökkentik a jegyek után adott állami támogatás mértékét. A lap információi szerint a diákjegyek a jelenlegihez képest több mint 90 százalékkal kerülnének többe januártól.

Duplájára nőhet a diákjegyek ára/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030902csokkentenek.html

A javaslat elkészítésekor az okoz némi problémát, hogy az ideinél nem nagyobb költségvetési támogatási keretből meg kell oldani a naponta ingázó dolgozók és hallgatók bejárásának ingyenessé tételét is - tartalmazza a tárca közleménye.

Az ingázó diákoknak kedveznének jobban

Az ingázók számára jelenleg is élő kedvezmény 90-ről 100 százalékra emelése a minisztérium számításai szerint 5,1 milliárd forintos többletforrást igényel, ebből 2,5 milliárd forint a MÁV-nál, 2,6 milliárd forint pedig a Volán társaságoknál jelentkezne.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A kedvezmény 100 százalékossá tételének technikai akadálya is van, aminek áthidalásán a tárca még dolgozik. A problémát az jelenti, hogy 100 százalékos kedvezmény esetén nehéz számszerűsíteni a kedvezményt igénybe vevők számát, mert az érintettek ebben az esetben egyáltalán nem váltanak jegyet, közölte a PM.

A tárca ezért egy olyan bérlet kidolgozását tervezi, amelynek egyszeri, jelképes összegért történő megvásárlása után a kedvezményezettek ingyen utazhatnának, áll a közleményben. Ez a megoldás sem teljes értékű, hiszen a MÁV-nak és a Volán társaságoknak járó fogyasztói árkiegészítést utazásonként kellene a költségvetésnek kifizetnie, ezért a részletek kidolgozása még folyamatban van, közölte a Pénzügyminisztérium.

Nem volt megfelelő a PM kommunikációja

Marad a PM szóvivője/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030903marad.htmlBírálták László Csabát, Csehák távozik/itthon/20030903konfliktusok.html

A távirati iroda arról értesült szocialista párti forrásból, hogy távozik posztjáról Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivője. Ezt a PM közben az [origo] -nak cáfolta. A pénzügyminisztériumi szóvivő tevékenységét a szocialista párt elnökségének ülésén - mellyen részt vett Medgyessy Péter miniszterelnök is - több bírálat érte. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Kovács László pártelnök úgy fogalmazott, a pénzügyi tárca kommunikációját ért kritikákkal a kormányfő is egyetértett. A pártelnök megfogalmazása szerint egyes minisztériumi tisztségviselők nyilatkozatai hamis látszatot keltettek, és ezt komolyan kifogásolta az MSZP elnöksége.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!