Tovább csökken a fejlesztési adókedvezmény határa

Vágólapra másolva!
A kormány által jóváhagyott módosításokhoz képest tovább szélesedik azok köre jövőre, akik igénybe vehetik a fejlesztési adókedvezményt, mondta László Csaba pénzügyminiszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) gazdaságpolitikai fórumán csütörtökön Budapesten. A jelenlegi 10 milliárd forintról 3 milliárd forintra csökken az értékhatár.
Vágólapra másolva!

A fórumon László Csaba beszámolt arról, hogy a kormány által jóváhagyott módosításokhoz képest is tovább szélesedik azok köre jövőre, akik igénybe vehetik a fejlesztési adókedvezményt. "A jelenlegi 10 milliárd forintról hárommilliárd forintra csökken az értékhatár" - mondta a pénzügyminiszter. Egy nappal korábban a kormányzat még arról számoltak be, hogy a kedvezmény értékhatára 5 milliárd forint lesz.

Alig javult a magyar üzleti környezet/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030918alig.html

Az elmaradott térségek esetében az értékhatár a jelenlegi 3 milliárd forintról - a kormány által elfogadott 1,5 milliárd forinttal szemben - egymilliárd forintra mérséklődik, mondta László Csaba. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a szerdán bejelentettnél jelentősebben csökken a fejlesztési adókedvezményhez kapcsolt létszámnövelési feltétel is: a jelenlegi 500-ról 100-ra, illetve az elmaradott térségek esetében 50-re.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről