A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre több új lakás épül

Vágólapra másolva!
Az építésügyi hatóságok az első háromnegyed évben 15 400 új lakásra adtak használatbavételi engedélyt, 2,1 százalékkal kevesebbre, mint egy évvel korábban - közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ugyanakkor 14,6 százalékkal több, összesen 41 100 új lakás építése kezdődhetett el a kiadott új engedélyek alapján.
Vágólapra másolva!

Az első háromnegyed évben a budapesti építkezések 19 százalékkal csökkentek éves összevetésben - derül ki a hivatal adataiból.

Az elmúlt év tendenciájával ellentétben - amikor a lakásépítésben jelentősen megnőtt a gazdasági vállalkozások szerepe - most ez az építtetői csoport mutat az átlagosnál nagyobb visszaesést: az idén szeptember végéig 9 százalékkal kevesebb lakást építtettek, mint tavaly ilyenkor. A 600 új önkormányzati lakás ugyanakkor több mint másfélszerese a tavalyinak. Ennek megfelelően kevesebb az értékesítésre szánt lakás, és nőtt a bérlakások száma.

A kivitelezésben az építőipari főtevékenységet végző vállalkozásoknak meghatározó a jelentősége, az új lakások 57 százalékát építették, ám növekszik a lakosság szerepe is. Házilagos kivitelezéssel 10 százalékkal több lakást építettek a vizsgált időszakban, mint 2002 első három negyedévében.

A KSH jelentése szerint változatlanul a családi házas építkezés a legelterjedtebb, az új lakások 54 százaléka új családi ház. Az épített lakások átlagos alapterülete 98 négyzetméter volt.

Az első háromnegyed évben 14,6 százalékkal több új lakásépítési engedély adtak ki, mint egy évvel korábban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!