A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Irreálisan magas közjegyzői díjak

Vágólapra másolva!
A közjegyzők számára jó üzletet jelent a lakáskölcsön-szerződések okiratba foglalása, amelyből átlagosan évi tízmillió forint - összesen mintegy 4 milliárd forint - bevételük származik. A közjegyzők javadalmazását miniszteri rendelet szabályozza, és kamarájuk szerint megdolgoznak a pénzükért - írja szerdai számában a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Az egyik pénzintézetnél a lapnak azt mondták: szemérmetlenül nagy összeget kapnak a közjegyzők ahhoz képest, hogy a bank előkészíti a szerződéseket, amelyek többnyire egy kaptafára mennek.

Lakástámogatások: jut is, marad is/uzletinegyed/hitel/lakashitel/20031112jovore.html

A közjegyzők által felszámítható díjakat egy miniszteri rendelet szabályozza, amely szerint húszezer forint ügyérték alatt 1000 forint jár a közjegyzőnek, 20 és 50 ezer forint között pedig az 1000 forinton felül a sáv négy százaléka. Az ügyérték növekedésével fokozatosan csökken a közjegyzői munkadíj százaléka.

A közjegyzői díjhoz 40 százaléknyi költségátalány adható, valamint további kisebb díjak - utazási költség, szerződés leírása, aláírás hitelesítése - is felszámíthatók - írja a Magyar Hírlap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!