Tovább drágul az olaj

Vágólapra másolva!
Péntek reggel ismét emelkedett a határidős nyersolaj ára a szabadpiacon, ugyanis a piacokat még mindig az amerikai stratégiai olajkészletek fogyatkozása foglalkoztatja. A szerdán közölt adatok szerint az Egyesült Államok olajkészletei 1982-óta nem tapasztalt mélyponton vannak.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate (WTI) könnyűolaj a legközelebbi, januári határidőre péntek reggel hordónként 33,78 dollár volt a New York-i árutőzsde Szingapúrban folytatódó ACCESS-jegyzésében, ami 7 centtel több a csütörtöki Nymex-záró árnál. A januári lekötésű West Texas Intermediate ára csütörtökön 36 centtel 33,71 dollárra nőtt New Yorkban. A februári szállítású WTI péntek reggel 8 centtel drágult és 33,83 dollár volt hordónként a szingapúri ACCESS-jegyzésben. Csütörtökön ez a határidő is 36 centtel drágult és 33,75 dollár volt New Yorkban.

Az ólmozatlan normálbenzin januárra péntek reggel gallononként (3,78 liter) 0,17 centtel 92,55 centre csökkent a szingapúri ACCESS-jegyzésben. A januári fűtőolaj ára nem változott, gallononként 96,42 cent volt péntek reggel a szingapúri ACCESS-jegyzésben. Az északi-tengeri Brent könnyűolaj februári határideje csütörtökön 21 centtel magasabban, 30,84 dolláron zárt a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről