Orbán szerint puccs, a kormány szerint siker a Mol-magánosítás

Vágólapra másolva!
A kormány szerint sikerrel zárult a Mol részvények eladása, mert az ÁPV Rt. 60 millió dollárral többet kapottaz olajtársaság papírjaiért, mint amennyit decemberben ajánlottak érte a befektetők. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke "puccsnak" minősítette az ÁPV akcióját.
Vágólapra másolva!
Folytatódik a Mol magánosítása/uzletinegyed/befektetes/20040218folytatodik.htmlTöbb mint 73,5 milliárd forint volt a Mol-pakett ára/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040218tobb.html

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán felszólította az ügyben illetékeseket, hogy adjanak tájékoztatást arról, miért titokban és milyen feltételek mellett adták el a Mol részvényeinek tekintélyes részét. Az ellenzéki politikus egy budapesti fórumon a Mol részvényeinek londoni piacra dobását, az ügy érdemi értékelése nélkül, "puccsnak" minősítette.

Sikeres volt a Mol Rt. részvényeinek eladása, mert a Mol-papírokért most 60 millió dollárral többet kapott a ÁPV Rt., mint tavaly decemberben kapott volna - mondta Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után.

A gyorsított könyvépítési technika lehetővé teszi, hogy minimálisra korlátozzák a tőzsdei árfolyam befolyásolását célzó spekulációs szándékokat, és ez a megoldás nem igényelt további jelentős marketing ráfordításokat sem - mondta Gál J. Zoltán. A tranzakció átláthatósága és jogi háttere minden szempontból biztosított volt - közölte a kormányszóvivő.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. kedden több mint 11,3 millió Mol-törzsrészvényt értékesített részvényenként 6500 forintért. Az értékesített részvények a Mol Rt. jegyzett tőkéjének 10,5 százalékát teszik ki. A tranzakció eredményeként az ÁPV Rt. tulajdonosi részesedése 22,7 százalékról 12,2 százalékra csökkent a részvénytársaságban. A Mol Rt. nem tett bejelentést az értékesítésről, mert az eladó az ÁPV Rt. volt, közölte a társaság kedden. Az ÁPV Rt.-nek a törvény szerint nem kellett azonnal bejelentést tennie az ügyben, erre 2 napon belül kellett sort kerítenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről