A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A jegybankra vár a forintpiac

Vágólapra másolva!
A forint hétfőn reggel 7,46 százalékon állt az intervenciós sáv erős oldalán, ami 9 bázisponttal erősebb a péntek délutáni szintnél. A kereskedők szerint a jegybank Monetáris Tanácsának hétfői ülése miatt a kivárás jellemzi majd a kereskedést. A piacon nem számítanak jegybanki kamatváltoztatásra, inkább az MNB inflációs jelentése miatti várakozás a jellemző.
Vágólapra másolva!

A jegybank Monetáris Tanácsa hétfőn délután kettő órakor ül össze. A tanácskozás eredményeként az elemzők zöme nem tartja valószínűnek a kamatemelést, bár egyes elemzők rövid távon a jegybanki alapkamat emelésére számítanak. A piac az ülésnél sokkal fontosabbnak tartja a jegybank inflációs előrejelzését: az MNB először tesz közzé olyan prognózist, amelyben az államháztartási hiányra is közölnek előrejelzést.

Jelentősen nőttek a lakosság állampapír-befektetései/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040223jelentosen.htmlDrága marad a lakossági bankolás/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040223draga.html

Az elemzők szerint a jegybank változtat mind az idei, mind a jövő évi inflációs várakozásán. Az idei, decemberi inflációt a szakértők 6,3 százalék körülire várják, míg a jövő decemberi inflációt szerintük az MNB 4,0-4,6 százalék közöttire teszi majd. A jegybank prognózisai jellemzően pesszimistábbak a piac várakozásainál.

Az euróval hétfőn reggel 261,20/261,40 forint között kereskedtek a bankközi devizapiacon, néhány fillérrel gyengébben a péntek délutáni 261,45/65 forintos árfolyamnál. A dollár erősödése követte a nemzetközi piaci tendenciákat, az amerikai deviza 208,20/208,40 forint között kelt el hétfőn reggel, ez közel két forintos erősödést jelent a pénteki 206,60/206,80 forintos árfolyamhoz képest. A nemzetközi devizapiacon a dollár az euróval szemben a hétvégén egészen az 1,24-es szintig erősödött, hétfőn reggel 1,2555 dollárt ért egy euró.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!