A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Egyre vonzóbb a régió bankszektora

Vágólapra másolva!
Még mindig átlagon felüli lehetőséget kínál Közép-Kelet-Európa bankszektora - véli az osztrák pénzpiaci felügyelet(FMA). Ennek magyarázata, hogy a csatlakozó országokban nagyobb gazdasági növekedés várható, mint a jelenlegi 15 tagországban. A biztosítók is jelentős piacbővülésre számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Az osztrák pénzintézetek a közép-kelet-európai országok banki vagyonának 17 százalékát tartják kézben. Piaci részesedésük Szlovákiában 40, Csehországban 29, Magyarországon 20, Szlovéniában 11 százalék. Lengyelországban a harmadik legnagyobb bank a BPH Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) tulajdonában van.

A térség bankjai jelentős mértékben járulnak hozzá az anyavállalatok eredményeihez: miközben a leányvállalatok összességében az anyavállalatok konszolidált mérlegfőösszegének 10 százalékát adják, a teljes adózott eredmény 26 százalékához járulnak hozzá.

Az osztrák biztosítótársaságok a díjbevétel alapján Csehországban 31, Magyarországon és Szlovákiában 21 százalékos piaci részesedéssel rendelkeznek. Az FMA szerint számukra is jó lehetőségek kínálkoznak a térségben: érdekeltségeik a térség egész biztosítási piacán a németországinak például mindössze hatodát teszik ki, ezért évente 8-15 százalékos növekedésre számíthatnak évente.

Az Európai Unió keleti bővítése új kihívások elé állítja a pénzpiaci felügyeletet - mondta az FMA elnöke, Andreas Grünbichler. Az osztrák bankok és biztosító intézetek erőteljes piaci jelenléte elsősorban Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában és Szlovéniában megköveteli az intenzívebb és rugalmasabb együttműködést a helyi felügyeletekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!