A halálesetek miatt késik a Bayer bevezetése a New York-i tőzsdére

Vágólapra másolva!
A Lipobay/Baycol nevű, a koleszterinszint csökkentésére használt gyógyszer haláleseteket okozó mellékhatásai miatt az Egyesült Államokban perek sora fenyegeti a készítményt gyártó Bayer gyógyszergyárat. A gyógyszer forgalomból történt kivonása miatt késik a Bayer részvényeinek bevezetése a New York-i értéktőzsdére, amelyre legkorábban jövő év februárjában kerülhet sor. 
Vágólapra másolva!

A német Bayer gyógyszer- és vegyipari konszern az Egyesült Államokban fenyegető kártérítési perek miatt későbbre halasztotta részvényeinek New York-i tőzsdei bevezetését.

A tervezett szeptember végi időpont helyett leghamarabb 2002 február elején kerülhet erre sor. Ez a koleszterinszint csökkentésére használt Lipobay/Baycol gyógyszer piaci forgalomból történt kivonásának egyik konzekvenciája - közölte a Bayer csütörtök délután.

Az Egyesült Államokban több szövetségi államban indult vizsgálat a gyógyszer halálesetet is okozó mellékhatása miatt. A fenti készítménnyel több mint 50 halálesetet hoztak összefüggésbe, ebből hét Németországban következett be.

Az amerikai tőzsdei bevezetéssel a Bayer további befektetők megjelenésére számít és az esetleges árfolyamnyereségekből új akvizíciók finanszírozását tervezi. A Bayer egyébként idén három alkalommal csökkentette profit-várakozásait, azonban befektetői vélemények szerint a gyógyszergyártónak most inkább tekintélyének helyreállításával kell foglalkozni, és nem a várható nyereség mértékével.

Az aszpirint feltaláló Bayer részvényeinek árfolyama a csütörtöki kereskedési napon 5,7 százalékos csökkenést követően 32,94 eurón zárt a frankfurti értéktőzsdén.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Bayer


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!