A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Javult a Volkswagen eredménye

Vágólapra másolva!
A Volkswagen az idei év első nyolc hónapjában 3,48 millió gépkocsit adott el, ami 2,7 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. Európában csökkentek, Észak-Amerikában viszont nőttek a cég eladási mutatói.
Vágólapra másolva!

Javult a Volkswagen értékesítési mutatója az elmúlt év első nyolc hónapjában 2,7 százalékkal - mondta el a frankfurti nemzetközi autószalon alkalmával kedden Ferdinand Piech, a konszern elnöke. Nyugat-Európában a gyenge német autópiac miatt 0,2 százalékkal csökkentek az eladások, azonban Észak-Amerika piacán 2,3 százalékos növekedést regisztrált a cég.

A Volkswagen leányvállalata, az Audi a gyenge konjunktúra ellenére sorrendben a hatodik rekordév előtt áll. Az idei évben a cég több mint 700 ezer autót szállít ki. Ez az eredmény 2001-et, a vállalat fennállása óta a legsikeresebb évvé teszi. Az ingolstadti központú gyár az év első nyolc hónapjában 480 ezer autót szállított a márkakereskedőkhöz, ami 9 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A dolgozók létszáma 4,3 százalékkal 51,100-ra emelkedett.

(MTI)

Ajánlat:

Volkswagen

Korábban:

A BMW volt elnöke kerül a Volkswagen élére

(2001. szeptember 7.)

Növelte nyereségét a Volkswagen

(2001. július 27.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!