5,5 százalékos inflációt vár júliusban az Ecostat

Vágólapra másolva!
A fogyasztói árak 2002 júliusában várhatóan 5,5 százalékkal haladják meg az egy évvel korábbit, míg a termelői árak 2,7 százalékkal lesznek magasabbak a 2001. év azonos időszakinál - hozta nyilvánosságra az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet Mikroszkóp című kiadványában.
Vágólapra másolva!

A kutatóintézet arra számít, hogy a következő hónapokban még nem indul meg az ipari termelés erőteljes növekedése. Prognózisuk szerint érezhető fellendülésre az év második felében kerülhet sor. Az ipari termelés 2002 júniusában 3,1 százalékkal haladhatja meg az egy évvel korábbit az előrejelzés szerint.

Az első fél év végén a kutatók az iparban a belföldi értékesítés egyszázalékos és az exportértékesítés 7,1 százalékos növekedésére számítanak az egy évvel korábbiakhoz képest. A kiskereskedelmi forgalom növekedési üteme a kutatók szerint nem változik számottevően, ezért júniusban a tavalyi azonos időszakinál 4,7 százalékkal magasabb forgalmat valószínűsítenek.

A prognózis kitér a várható világgazdasági fellendülés hatására, amely véleményük szerint a BUX-index értékét az első fél év végére 8.700 pontra emelheti.

(MTI)

Korábban:

Idén 5 százalékos inflációra számít a jegybank
(2002. február 26.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről