A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megalakult az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete

Vágólapra másolva!
Az Antenna Hungária, a BankNet, a BT Magyarország, az eTel, az Euroweb Hungary, a GTS-Datanet, a HungaroDigitel, a Novacom, a PanTel, és a UPC Magyarország részvételével, a távközlési szolgáltatásaikkal kapcsolatos érdekeik hatékony érvényesítése és képviselete céljából csütörtökön megalakult az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete.
Vágólapra másolva!

A szervezet Üzleti Negyedhez eljuttatott közleménye szerint az egyesület támogatja a távközlési infrastruktúra alapú verseny kialakítását, a hálózati és szolgáltatási monopóliumok megszüntetését, továbbá egyetért a jelentős piaci erővel rendelkező hírközlési szolgáltatók és az alternatív szolgáltatók viszonyára vonatkozó aszimmetrikus szabályozással és szorgalmazza ennek hatékony alkalmazását.

A hatékony verseny kialakítása érdekében az egyesület szorgalmazza az átlátható és ellenőrizhető árszabályozási elvek és költségmodellek valamennyi érdekelt részvételével történő kialakítását, a versenysemleges árképzés szoros hatósági felügyeletét, a felfaló árazás és az árprés alkalmazásának szabályozói eszközökkel történő megelőzését - áll a közleményben.

Az Egyesület elnöke Törő Csaba, a PanTel Rt. vezérigazgatója, társelnöke Szathmári Géza a GTS-Datanet Távközlési Kft vezérigazgatója, az elnökségi tagjai Mátrai Gábor (UPC), Borbás Andor (eTel), Dobozi Péter (Antenna Hungária) és Ferenczi Gábor (BT Magyarország).

(Üzleti Negyed)


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!