A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Megelőzzük tőkeexportban a cseheket és a lengyeleket

Vágólapra másolva!
Lengyelország, Csehország és Magyarország viszonylatában hazánk a legnagyobb tőkeexportőr, írja a Világgazdaság. Közép- és Kelet-Európa országai közül pedig - Oroszország után - a második. A lap az ENSZ kereskedelemfejlesztési szervezetének adataira hivatkozik.
Vágólapra másolva!

2000-ben 4 milliárd dollárnyi működő tőke áramlott ki a térség országaiból, ezen belül Magyarországról 530, Csehországból és Lengyelországból egyaránt 120 millió dollár. Mint a működőtőke-bevonásnál, úgy a tőkeexportnál is Magyarországon indult be hamarabb a folyamat, mutat rá a lap, amely szerint ez részint a törvényi keretek korai megteremtésének köszönhető. A folyamat összefügg továbbá a gazdaság világgazdasági integrációjának szintjével, s - kisebb részt ugyan, de - fejlettségével, illetve egészségi állapotával is.

A külföldre kihelyezett magyar tőke tavaly év végére 2,81 milliárd euróra bővült, s jó esély van arra, hogy három év alatt megduplázódjon. Ahhoz ugyanis, hogy a magyar cégek versenyképesek maradjanak, különösen az Európai Unióhoz való csatlakozás miatt, szükség van külföldi terjeszkedésükre - írja a Világgazdaság.

(MTI)

Ajánlat:

ENSZ

Korábban:

Tavaly 2,8 milliárd euró volt a magyar tőkeexport
(2002. március 11.)


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!