A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Veszteséges évet zárt a FIAT

Vágólapra másolva!
Az olasz FIAT ipari konszern - elsősorban járműágazatának gyengébb teljesítménye miatt - tavaly a várakozásoknak megfelelően veszteséges évet zárt. A 850 millió eurós egyszeri tételek után a nettó veszteség 791 millió eurót tett ki a tavalyelőtti 578 millió eurós tiszta nyereség után.
Vágólapra másolva!

Az idei év a FIAT konszern első veszteséges éve1993 óta, de az autógyártásában a harmadik, négy éven belül. A FIAT decemberben 800 millió eurós veszteséget jelzett előre 2001-ről. A vállalat működési nyeresége az előző évi 855 millió euróról 318 millióra mérséklődött, ugyanakkor a csoport forgalma 58 milliárd euróval közel változatlan maradt.

A járműipari részleg működési vesztesége tavaly 549 millió euró volt, az egy évvel korábbi 44 milliós nyereség után, miközben a forgalma 3,6 százalékkal csökkent.

Az adatok szerint a tavalyi negyedik negyedév különösen rosszul sikerült mind az egész FIAT csoport, mind a járműrészleg számára. A konszern 245 millió eurós működési veszteséggel zárta az utolsó három hónap, az előző év azonos időszakának 355 millió eurós nyereségével szemben. A járműrészleg 432 millió eurós működési veszteséget szenvedett el a tavalyi negyedik negyedévben, a korábbi 71 milliós nyereség után.

Az eredmények nyilvánosságra hozatala előtt csütörtökön a cég részvényei 2,01 százalékos erősödéssel zártak Milánóban. A tőzsdezárás utáni nem hivatalos forgalomban csökkent a papírok értéke, de péntek reggel ismét 1,59 százalékos emelkedést értek el, a nemrégi kilencéves mélypont után. Péntek délben a FIAT részvényeinek árfolyama 14,97 euró volt a milánói értéktőzsdén, 2,41 százalékkal drágább a csütörtöki 14,65 eurós zárónál.

(MTI)

Ajánlat:

FIAT

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!