A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Változatlanok maradtak az alapkamatok

Vágólapra másolva!
Az Európai Központi Bank (EKB) és a Bank of England (BoE) a várakozásnak megfelelően változatlanul hagyta kamatait. Az euróövezet központi bankja utoljára november 8-án változtatott irányadó rátáján, akkor fél százalékponttal 3,25 százalékra csökkentett. Az angol jegybank is aznap csökkentett, a jelenlegi 4,00 százalékra, ami 38 évi mélypont.
Vágólapra másolva!

Az EKB kamatmódosítási moratóriuma annak ellenére is érvényben maradt, hogy májusban 3,1 százalékkal - a várt ütem több mint 30-szorosával - nőtt a német gyáripar rendelésállománya az előző hóról. A növekedés elsősorban az exportrendelések meredek felfutása miatt volt, jelezve, hogy a legnagyobb euróövezeti gazdaságban kezd magára találni a feldolgozó szektor.

Az EKB nem elégedett a tavalyi átlagos 2,5 százalékos éves inflációval, amely nincs összhangban az árstabilitási célokkal, mondta Wim Duisenberg EKB-elnök. Az EKB 2,0 százalékban jelölte meg a még elviselhető fogyasztói infláció felső határát.

Angliában is egyöntetűen a kamatszint változatlanságát várta a piac, miután a monetáris politikát meghatározó alapinfláció immár folyamatosan messze a kormány által a brit jegybank elé kitűzött cél alatt jár, és a tőzsde is ötévi mélypontra süllyedt.

Nagy-Britanniában májusban 1,8 százalékra csökkent a jelzálogkamatoktól megtisztított maginfláció tizenkét hónapra az áprilisi 2,3 százalékról. A Bank of England kamatpolitikája számára 2,5 százalékos tizenkét havi célt jelölt ki a kormány 1997-ben.

(MTI)

Ajánlat:

EKB

BoE

Korábban:

Nem változtatott kamatot a Fed
(2002. június 27.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

E-business - Stratégia vállalati felsővezetőknek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!