A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Megviseli a palesztin gazdaságot az intifáda

Vágólapra másolva!
Tavaly szeptember, az intifáda kitörése óta a palesztin gazdaságot 4,25 milliárd dolláros veszteség érte. A gázai repülőtér bezárásával megszűnt a turizmus és befektetők sem érkeznek az autonóm területekre. A munkanélküliségi ráta az egy évvel ezelőtti 12 százalékról 51 százalékra emelkedett, mert az Izrael területén dolgozó palesztinok elveszítették állásukat.
Vágólapra másolva!

Egy évvel a palesztin felszabadítási harc, az intifáda kitörése után a palesztin gazdaság teljesítménye drámaian visszaesett. A Palesztin Újjáépítési és Fejlesztési Gazdasági Tanács (PECDAR) jelentése szerint a múlt év szeptembere óta a gazdaság vesztesége elérte a 4,25 milliárd dollárt - írja a BBC.

A turizmus, amely korábban a GDP 11 százalékát adta, és fontos valutaforrást jelentett gyakorlatilag teljesen megszűnt az izraeli zárlat következményeként. A mezőgazdaság, kereskedelem és ipar ugyancsak komoly károkat szenvedett.

A PECDAR adatai szerint a számos középület és készülőben lévő létesítmény mellett több mint 4 ezer lakás is elpusztult a harcok során, összesen 170 millió dolláros kárt okozva. A gázai nemzetközi repülőtér bezárása pedig katasztrofális hatást gyakorolt a turizmusra és a befektetőkre egyaránt.

A Palesztin Hatóság több millió dollárt fordított a turizmus fellendítésére és arra, hogy befektetőket csábítson az országba, a repülőtérzárlat eredményeként a befektetők nagy része máshová viszi tőkéjét.

A háborús helyzet kiváltképp azért romboló hatású, mert a palesztin gazdaság csaknem teljes mértékben az izraeli gazdaságtól függ. A PECDAR jelentése szerint az autonóm területek kereskedelmének 85 százaléka Izraelen keresztül történik, és a palesztinok izraeli vállalatoktól vásárolják az elektromos áramot, az ivóvizet és a telekommunikációs szolgáltatásokat is.

Az intifáda előtt a 651 ezer palesztin munkavállalóból még 133 ezer dolgozott Izrael területén. A zárlat közvetlen következményeként az addig 12 százalékos palesztin munkanélküliség 51 százalékosra nőtt. A zárlat nyomán ezrek veszítették el állásukat és ennek nyomán egyetlen bevételi forrásukat - áll a jelentésben.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

PECDAR

Intifada

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!