A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Optimista Egis várakozások

Vágólapra másolva!
A tavalyi 3,886 milliárd forinttal szemben 4,454 milliárdos negyedéves adózott eredményről számolhat be holnap megjelenő gyorsjelentésében az Egis Gyógyszergyár Rt.
Vágólapra másolva!

Az elemzők várakozásai szokatlanul széles, 3,14 és 6,1 milliárd forint közötti sávban szóródtak, az átlag 15 százalékos növekedést jelentene - írja a Napi Gazdaság. A társaság 2005/2006-os üzleti évének első negyedében a belföldi forgalom, a januári áremelések előtti készletezés miatt alakulhatott kedvezően, az exportban a stratégiai piacokon - ezen belül is kiemelten a FÁK-országokban - további expanziót vár a szakértők többsége, a hatóanyag-eladások viszont csökkentek.

A társaságot kedvezően érintette a dollár erősödése, a negyedév végén még 214 forint körül jegyezték az amerikai devizát. Az elemzői várakozásokban határozottan két csoportot lehet megkülönböztetni. Az egyik tábor mérsékelt, legfeljebb tízszázalékos növekedést, esetleg az eredmény csökkenését valószínűsíti, míg többen jóval magasabb, 6 milliárd körüli nyereségre számítanak.

Az utóbbi táborhoz sorolható a Concorde, a brókercég tegnap, a várhatóan kedvező jelentésre tekintettel minden eddiginél magasabb, 27 800 forintos év végi célárat határozott meg a részvényekre. Talán ennek köszönhető, hogy a papírok, nagy forgalom mellett 27 200 forintig emelkedtek, majd 26 450 forintos történelmi csúcson zárták a napot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!