A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

A Szigetet 2,2 miliárd forintból rendezik idén

Vágólapra másolva!
Kétszáz nemzetközi sztár és ötszáz hazai zenekar várja a látogatókat az idei Szigeten. A rendezvény szervezésére minden korábbinál nagyobb összeget, több mint 2,2 milliárd forintot költenek a szervezők - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A Sziget Kft. vezetői jelezték: a rendezvény büdzséje várhatóan meghaladja a 2,2 milliárd forintot. A tavalyi fesztivált 1,85 milliárdból rendezték meg. A szervezők a költségvetés valamivel több mint 60 százalékát a jegybevételekből gazdálkodják ki, az esemény pedig csak abban az esetben lehet nullszaldós, ha egy hét alatt sikerül legalább annyi látogatót (385 ezer főt) fogadni, mint tavaly.

A Sziget 2005-ben 65 millió forintos nyereséget produkált. A kereskedelmi támogatók közel 30 százalékban járulnak hozzá a kiadásokhoz. A rendezvény idei két fő szponzora - az elmúlt évekhez hasonlóan - a Pannon és a Dreher lesz. A két támogató a támogatói bevételek 45 százalékát adja.

A szervezők a nagy érdeklődés miatt úgy döntöttek, hogy a 25 ezer hagyományos sátrazós hetijegy mellé további 15 ezer olcsóbb, nem sátrazós hetijegyet is kiadnak azoknak, akik nem a Szigeten oldják meg a szállásukat. Az előbbit elővételben június 15-ig 20 ezer forintért, utána 25 ezerért lehet megvásárolni. A hagyományos hetijegy elővételben 24 ezer, később 30 ezer forintba kerül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!