A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

A Mol profitja átlépte a 300 milliárdot

Vágólapra másolva!
A várakozásoknál sokkal jobb 306,9 milliárd forintos nettó profitot ért el a Mol az idén az első háromnegyed évben. A nyereség 59 százalékkal haladja meg a 2005. január-szeptemberi nettó profitot. Az elemzők január-szeptemberre 262,12 milliárd forint nettó profitot vártak.
Vágólapra másolva!

Az eredmény növekedését a kutatás-termelés, a feldolgozás és a kereskedelem üzletágak kiemelkedő üzleti teljesítményével, valamint a gáztranzakció nyereségével magyarázza a Mol gyorsjelentése, hozzátéve, hogy a harmadik negyedévben

a dollár erősödése, a finomítói termékek értékesítésének növekedése és a kedvezőbb petrolkémiai üzleti környezetet emelhető ki. A megszűnt tevékenységek eredményével módosított üzleti eredmény 2006 első háromnegyedévében 31 százalékkal, a harmadik negyedévében pedig 43 százalékkal nőtt.

Az értékesítés nettó árbevétele - a konszolidált adatok szerint - január-szeptemberben 2263,1 milliárd forint volt, ami 33 százalékkal több a bázisnál, ebből, a harmadik negyedévben 762,3 milliárd forintot keletkezett, ez 30 százalékkal magasabb az előző évinél.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a cég közleményében azt hangsúlyozza, hogy a társaság elkötelezett a további terjeszkedésre, amit mutat, hogy új kutatási területeket szerzett Oroszországban és Pakisztánban.

A kutatás-termelés üzletág eredménye egyébként az első kilenc hónapban 31,6 milliárd forinttal 105,6 milliárd forintra nőtt. A harmadik negyedévben 2,1 milliárd forintos növekedéssel 34,9 milliárd forintra emelkedett a profit a magasabb kőolajáraknak és a forinttal szemben erősebb dollárnak köszönhetően. Ezt azonban mérsékelte a napi átlagos szénhidrogén termelés 3 százalékos csökkenése.

A feldolgozás és kereskedelem szegmens üzleti eredménye 152,0 milliárd forintot tett ki három negyedév alatt, ami 10 százalékkal magasabb a bázisnál. A harmadik negyedévben az üzleti eredmény 8 milliárd forinttal 58,7 milliárd forintra nőtt a magasabb értékesített mennyiség és az erősödő dollár következtében.

A petrolkémia szegmens üzleti eredménye 13 milliárd forintra csökkent az első háromnegyed évben, az egy évvel korábbi 13,5 milliárd forintról. A július-szeptemberi időszakban azonban 5,3 milliárd forinttal 5,5 milliárd forintra nőtt a javuló petrolkémiai környezet miatt.

A földgáz szállítás üzleti eredménye 1,4 milliárd forinttal 23,2 milliárd forintra emelkedett az első háromnegyed évben, a harmadik negyedévben 0,6 milliárd forinttal 5,4 milliárd forintra nőtt főként a magasabb szállítási volumenek és a teljesítmény túllépési díj miatt.

Az üzleti tevékenységből, így összesen 352 milliárd forint nyeresége volt a Mol-nak.

A pénzügyi soron 26,8 milliárd forint volt a Mol-csoport vesztesége, ami tartalmaz 23,1 milliárd forint nettó árfolyamveszteséget és az átváltható értékpapírok átváltási opciójának átértékelésén keletkezett 0,9 milliárd forintos nyereséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!