A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Hiányos adatszolgáltatást is büntet az APEH

Vágólapra másolva!
Jelentős összegű bírsággal sújthatóak azok, akik nem teljesítik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal (APEH) szemben fennálló adatszolgáltatási kötelezettségüket. Magánszemélyt 100 ezer forintig, más adózót 200 ezer forintig bírságolhatják.
Vágólapra másolva!

Az adóhatóság elnökének tájékoztatójából azon adat-szolgáltatásokat foglalja össze, amelyeket 2007-ben folyamatosan kell teljesíteniük az arra kötelezetteknek. Ilyen például az elismert munkavállalói értékpapír-juttatási programhoz kapcsolódó adatszolgáltatási és bejelentési kötelezettség vagy a költségvetési támogatás igénybevételéhez felhasználható igazolás kiállítójának adatszolgáltatása.

Amennyiben adatszolgáltatási kötelezettségét késedelmesen, hibásan, valótlan adattartalommal vagy hiányosan, illetve egyáltalán nem teljesíti, a magánszemély adózó 100 ezer forintig, más adózó 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

A 2007-ben teljesítendő adatszolgáltatással kapcsolatban kiszabható bírság felső határa, a hatályos szabályok alapján, az adatszolgáltatással érintett magánszemélyek számának és az adózóra egyébként vonatkozó bírság törvényben rögzített legmagasabb értékének szorzata.

Az adóhatóság az elismert munkavállalói értékpapír-juttatási program szervezőjét és a letétkezelőt 500 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatja, ha adatszolgáltatási, nyilatkozattételi (bejelentési) kötelezettségét megszegi.

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása esetén, a mulasztási bírság megállapításával egyidejűleg az adóhatóság az adózót - határidő kitűzésével - teljesítésre hívja fel. Ha az adózó az előző határozatban előírt határidőt elmulasztotta, a kiszabott bírság kétszeresét kell újabb határidő kitűzésével megállapítani. A kötelezettség teljesítése esetén, az e bekezdés alapján kiszabott bírság korlátlanul mérsékelhető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!