A TVK igazgatósága nem javasol osztalékot

Vágólapra másolva!
A Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. (TVK) Igazgatósága az április 19-i éves rendes közgyűlésen nem javasol osztalékot fizetni a 2006. évi 15,895 milliárd forint nem konszolidált adózott nyereségből - közölte a társaság szerdán.
Vágólapra másolva!

Az igazgatóság a tavalyi közgyűlésen is hasonló javaslattal élt, de a fő tulajdonos, a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. részvényesi javaslatára részvényenként 42 forint osztalék kifizetéséről döntöttek. Akkor a 2005. évi nem konszolidált adózott profit 5,558 milliárd forint volt.

Az igazgatóság a nyereség visszaforgatására szóló javaslatát azzal indokolja, hogy a TVK a szabad pénzeszközeit a jövőben akvizíciós célokra és a hosszú lejáratú hitelek törlesztésére akarja felhasználni.

Az igazgatóság a magyar számviteli szabályok szerinti nem konszolidált mérleget 212,302 milliárd forint főösszeggel javasolja a tulajdonosoknak elfogadásra.

A mérleg szerint a 24,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű TVK saját tőkéje az év végén 134,82 milliárd forint volt.

A TVK részvényeinek 94,86 százaléka közvetlenül és közvetve a Mol tulajdonában van, miután az olajcég február 27-én és 28-án összesen 42,25 százaléknyi TVK-részvényt vásárolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről