Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre nyolc pályázó közül a horvát Hidroelektra Niskogradnija tette a legjobb ajánlatot az M7-es még hiányzó, a Mura folyó feletti hidat tartalmazó, Letenye-országhatár közötti szakaszának megépítésére. Így a horvátok fejezhetik be az M7-est.
Vágólapra másolva!

A végleges döntés a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kezében van, az eredményhirdetés május közepén várható - írja a Világgazdaság.

A nyertesnek javasolt kivitelező ajánlatában közel nyolcmillió euró szerepel, de volt ennél több mint 50 százalékkal drágább, azaz 12,5 millió eurós ár is. Az egy kilométeres, 2x2 sávos sztrádaberuházásból a híd 216 méter hosszú. A kivitelezési határidő a szerződéskötéstől számított 14 hónap.

A tervezett szakasz jövő évi átadásával az M7-es végre az Adria kikötői és a kelet-európai országok között létesíthet közúti kapcsolatot.

Jelenleg azonban a Mura-hidat magában foglaló szakaszon kívül még kettő hiányzik a sztrádából. A Zamárdi-Balatonszárszó közötti részt a tervek szerint ez év augusztus első felében adják át. Az ugyancsak épülő Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakaszt pedig a jövő májusban adják át-derül ki a Világgazdaságból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről